Η σκοτεινή οργάνωση του Βρετανού που έστησε τζαμί στη Λέσβο -Η σχέση του με τα μέλη ΜΚΟ που συνελήφθησαν [εικόνες] - iefimerida.gr

Η σκοτεινή οργάνωση του Βρετανού που έστησε τζαμί στη Λέσβο -Η σχέση του με τα μέλη ΜΚΟ που συνελήφθησαν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mετά την υπόθεση του Βρετανού που έστησε παράνομα τζαμί στη Λέσβο, μια νέα, παρόμοια υπόθεση έρχεται στο φως. Η αστυνομία συνέλαβε πέντε μέλη ΜΚΟ, δύο Δανούς αραβικής καταγωγής και τρεις Ισπανούς, για διευκόλυνση εισόδου μεταναστών από τις τουρκικές στις ελληνικές ακτές και να τους αποδίδονται κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Ο μυστηριώδης Αγγλος μουσουλμάνος

Οπως έγινε γνωστό χθες, ένας μυστηριώδης Αγγλος μουσουλμάνος, ο Αντονι Καν, μέλος οργάνωσης που έχει αποστολή τη διάδοση της ισλαμικής εκπαίδευσης στη Βρετανία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, έστησε αυτοσχέδιο παράνομο τζαμί σε αντίσκηνο έξω από το Κέντρο Καταγραφής Προσφύγων της Μόριας στη Λέσβο, ενώ δεν δίσταζε να ποζάρει με αυτόματα πολεμικά όπλα και να ανεβάζει τις φωτογραφίες στο Facebook (το προφίλ του, μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, διεγράφη από το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης).

Η ΜΚΟ Greengate Trust

Οι πέντε άνδρες που συνελήφθησαν, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Εθνος, ήταν μέλη της οργάνωσης Greengate Trust, με έδρα στη Βρετανία. Η εν λόγω ΜΚΟ διατηρεί ισλαμικό εκπαιδευτήριο (Madrasa) στο Ολνταμ, όπου οι πνευματικοί ηγέτες, όπως αναφέρεται, διδάσκουν τις αρχές του Ισλάμ και τη σύνδεση με τον Αλλάχ, διευκρινίζοντας πάντως πως λέει «όχι» στον φανατισμό και στη δικτατορία στο όνομα της θρησκείας.

Η σκοτεινή οργάνωση του Βρετανού που έστησε τζαμί στη Λέσβο -Η σχέση του με τα μέλη ΜΚΟ που συνελήφθησαν [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το τζαμί στη Λέσβο

Η Greengate Trust, μετά το ξέσπασμα της προσφυγικής κρίσης, δραστηριοποιείται στη Λέσβο, στην Ειδομένη αλλά και στην Αθήνα και έχει ως σκοπό, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην επίσημη σελίδα της στο Διαδίκτυο, τη διδασκαλία του Ισλάμ και την «παραγωγή της επόμενης γενιάς των μουσουλμάνων».

Μέλη της αποστολής της στη Λέσβο πρωτοστάτησαν το περασμένο διάστημα στη δημιουργία κοιμητηρίου στο νησί για τους μουσουλμάνους που χάνουν τη ζωή τους στα ναυάγια, ενώ πριν από λίγο καιρό πανηγύριζαν στο Facebook για τη δημιουργία «του πρώτου τζαμιού στη Λέσβο έπειτα από 300 χρόνια», όπως δηλαδή έκανε και ο Αντονι Καν. «Μπορεί να μην είναι το μεγαλύτερο, αλλά είναι μια αρχή, δόξα στον Αλλάχ», έγραφε, ευχαριστώντας τον Καν.

Πάντως, η εν λόγω ΜΚΟ, σε αντίθεση με τον Αντονι Καν δημοσίευε τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού σε βρετανική τράπεζα, με κωδικό «Greece Projects» (ελληνικά προγράμματα), όπου καλούσε τους πολίτες να καταθέσουν τον οβολό τους, ενώ ο Καν είχε ισχυριστεί μιλώντας στο «Εθνος» πως δεν ζητάει και δεν έχει εισπράξει χρήματα από πολίτες.

Η σκοτεινή οργάνωση του Βρετανού που έστησε τζαμί στη Λέσβο -Η σχέση του με τα μέλη ΜΚΟ που συνελήφθησαν [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο Αντονι Καν

Πηγή: Εθνος

Φωτογραφίες: Εθνος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αντονι Καν ΜΚΟ Greengate Trust
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ