Δημόσιος καυγάς Ερντογάν - Τσόμσκι: «Είσαι αδαής», «Εσύ ευθύνεσαι για την κρίση» - iefimerida.gr

Δημόσιος καυγάς Ερντογάν - Τσόμσκι: «Είσαι αδαής», «Εσύ ευθύνεσαι για την κρίση»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια σκληρή δημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον Αμερικάνο διανοούμενο Νόαμ Τσόμσκι έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες, με τους δυο άντρες να ανταλλάσσουν βαριές κατηγορίες.


Ο Ερντογάν επιτέθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς έναντι του Τσόμσκι κατά την διάρκεια ομιλίας του σε Τούρκους διπλωμάτες που μεταδόθηκε από την τουρκική τηλεόραση, κατηγορώντας αυτόν και άλλους «αριστερούς» διανοούμενους ως «αδαείς» και «συμπαθούντες της τρομοκρατίας».
Ο Τσόμσκι του απάντησε σήμερα μέσω της βρετανικής Guardian, κατηγορώντας τον για «δυο μέτρα και δυο σταθμά» στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και τονίζοντας ότι «ο ίδιος ο Ερντογάν ευθύνεται για την κρίση στην χώρα του με την τεχνητή κλιμάκωση της έντασης που έχει καλλιεργήσει στο Κουρδικό ζήτημα».
Λίγες μέρες νωρίτερα, στις 20 Δεκεμβρίου, Ο Τσόμσκι μαζί με εκατοντάδες άλλους υποστηρικτές της καμπάνιας «Ειρήνη στο Κουρδιστάν» συνέταξαν ανοικτή επιστολή προς τον Τούρκο Πρόεδρο καλώντας τον να τερματίσει τον αποκλεισμό των κουρδικών πόλεων και τις επιθέσεις έναντι των κατοίκων τους.
Φαίνεται ότι αυτό αποτέλεσε την αφορμή, ώστε λίγες ώρες μετά την έκρηξη που σημειώθηκε προχθές στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν να κατηγορήσει δημοσίως όσους του άσκησαν κριτική ότι «δεν έχουν ιδέα», ότι «αν και φωτισμένοι, ζουν στο σκοτάδι» και ότι «διακατέχονται από αποικιακή νοοτροπία».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του μάλιστα δήλωσε ότι «προσκαλεί τον Τσόμσκι να επισκεφθεί την περιοχή ώστε να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει» για να λάβει την απάντηση από τον Τσόμσκι ότι «αν είναι να επισκεφθεί την Τουρκία αυτό δεν θα γίνει μετά από την πρόσκληση του Ερντογάν, αλλά μετά από την πρόσκληση των χιλιάδων γενναίων αντικαθεστωτικών και Κούρδων τους οποίους βομβαρδίζει εδώ και χρόνια ο Ερντογάν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος Ερντογάν Τσόμσκι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ