Θεοδωράκης: Το Ποτάμι είναι «ντελικατέσεν», η ΝΔ «σούπερ μάρκετ» μεταρρυθμίσεων - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι είναι «ντελικατέσεν», η ΝΔ «σούπερ μάρκετ» μεταρρυθμίσεων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Στάυρος Θεοδωράκης σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Όταν σήμερα μαθαίνουμε πως άλλος ένας Τσίπρας διορίστηκε σε ένα υπουργείο, δεν είναι καλή μέρα να μας λέει ο κύριος Τσίπρας πως θα κάνει τομή στη δημόσια διοίκηση», είπε στην αρχή της συνέντευξής του ο επικεφαλής του Ποταμιού, καταγγέλλοντας ότι ακόμα ένα στέλεχος διορίζεται από το παράθυρο στο γραφείο του κυρίου Σπίρτζη.

«Κάθε μέρα έχουμε ένα όνομα που θυμίζει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και παίρνει κάποια θέση σε έναν “νεκρό” οργανισμό», είπε ο κ. Θεοδωράκης, που επιτέθηκε και στις προηγούμενες κυβερνήσεις, λέγοντας πως «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δημιούργησαν ένα τέρας στο Δημόσιο και ο ΣΥΡΙΖΑ το θρέφει».

Παρόλα αυτά ο κ. Θεοδωράκης εξήγησε σε ποια περίπτωση θα στήριζε τον πρωθυπουργό. «Αν ο Τσίπρας αποφασίσει να υιοθετήσει για παράδειγμα αυτό που κάνει η Κύπρος, που καθένας δικαιούται μόνο έναν σύμβουλο και την γραμματέα του, ενώ όλοι οι άλλοι υπάλληλοι πρέπει να είναι στελέχη της διοίκησης, τότε θα τον στηρίξω», είπε συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωράκης που στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Ασφαλιστικό σημειώνοντας ότι έχει λάθος φιλοσοφία.

«Πρέπει να αλλάξει εντελώς η φιλοσοφία του, να υιοθετήσουμε ένα άλλο σύστημα που έχουν οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Παρόλα αυτά, στην Βουλή θα δώσουμε μάχη για να υποστηρίξουμε τις επιμέρους θετικές διατάξεις», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και συνέχισε: «Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ».

«Το Ποτάμι είναι ντελικατέσεν, η ΝΔ "σούπερ μάρκετ μεταρρυθμίσεων»

«Εμείς είμαστε ένα ντελικατέσεν, ένα παλαιό παντοπωλείο μεταρρυθμίσεων. Μιλώντας για μεταρρυθμίσεις, ο κύριος Μητσοτάκης ανοίγει ένα σούπερ μάρκετ πολύ κοντά μας, φωτίζοντας τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και αυτό μας ευνοεί», απάντησε ο κ. Θεοδωράκης όταν ρωτήθηκε αν φοβάται τυχόν απορρόφηση στελεχών του Ποταμιού από τη ΝΔ μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του προέδρου.

«Το θέμα είναι να κατορθώσει ο κύριος Μητσοτάκης να περάσει τις απόψεις του στα μεγάλα συντηρητικά βαρίδια του κόμματός του», τόνισε και συνέχισε: «Αν το κάνει, θα είμαστε σύμμαχοι, γιατί όπως έχουμε πει ακόμα και με το διάβολο θα συνεργαστούμε για να αλλάξουμε τη χώρα».

Εξάλλου, όπως τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ήταν ομόφωνη η στάση των στελεχών του κόμματος «να μην πάμε με τα γερασμένα σχήματα, είμαστε κάτι φρέσκο και πρέπει να επιμείνει το Ποτάμι αυτή τη στιγμή πιο πολύ μεταρρυθμιστικά».

Το ενδεχόμενο των εκλογών

«Ο κύριος Τσίπρας, έχει την ελάχιστη ευφυΐα να μην κάνει τώρα εκλογές, γιατί ξέρει ότι θα τις χάσει. Για 'μενα δεν θα γίνουν εκλογές, ούτε το 2016, ούτε και το 2017», είπε ο κ. Θεοδωράκης που προχώρησε και σε προβλέψεις λέγοντας ότι οι 153 βουλευτές της κυβέρνησης θα παράσχουν στήριξη σε αυτή.

Όσον αφορά στην κατάσταση με την El Dorado είπε: «O Καναδάς είναι το σοβαρότερο κράτος του κόσμου, είναι φίλη χώρα και αυτή τη στιγμή είναι εκεί μια εταιρία καναδικών κοινωνικών συμφερόντων, εμείς τι επιδιώκουμε, να τους διώξουμε; Δεν είναι επιχειρηματίες, είναι το κοινωνικό κράτος του Καναδά και το ερώτημα είναι αν εμείς θέλουμε δουλειές ή να μας θρέφει αιωνίως το Δημόσιο»

Το συνέδριο του Ποταμιού

Οτι θα αυτο-αμφισβητηθεί και θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση των μελών του κόμματος είπε ο κ. Θεοδωράκης για το επερχόμενο συνέδριο του Ποταμιού. Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας οικουμενικής κυβέρνησης.

Τέλος όσον αφορά στην πρόταση Λεβέντη τόνισε ότι δεν την στηρίζει και την θεωρεί αστεία, αντίθετα με την κυβέρνηση που, όπως είπε, έχει «ροπή προς το τρας της πολιτικής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σταύρος Θεοδωράκης ντελικατέσεν ΝΔ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ