Σαμαράς για ΓΑΠ: Είναι ψεύτης, να παραιτηθεί και να πάμε σε εκλογές - iefimerida.gr

Σαμαράς για ΓΑΠ: Είναι ψεύτης, να παραιτηθεί και να πάμε σε εκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία από τη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης αφού προηγουμένως ο ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση καταγγέλοντας με σκληρή γλώσσα τον πρωθυπουργό για την τακτική του τις τελευταίες ώρες. Μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς τόνισε:

«Ζήτησα την παραίτηση του κ. Παπανδρέου ώστε να πάει η χώρα σε εκλογές υπό συνθήκες ομαλότητας. Αν κατάλαβε ότι θέλω να μοιραστώ υπουργεία μαζί του κατάλαβε λάθος. Του είπα καθαρά ότι θέλω να πάμε σε εκλογές. Πολιτική για εκείνον είναι τα παπαγαλάκια. Λαϊκίζει στο εσωτερικό και το εξωτερικό για να μείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του.»

Τον κατηγόρησε με δριμύτητα για τη στάση του στις Κάννες και ότι προσπάθησε να διαλύσει τα διεθνή χρηματιστήρια, το ευρώ και το κόμμα του για να εκβιάσει τον ελληνικό λαό.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

Πριν από λίγες μέρες ο ΓΑΠ μας απείλησε με δημοψήφισμα. Υποσχεθήκαμε ότι θα εργαστούμε για το ματαιώσουμε και να πάμε σε εκλογές. Με την εξαγγελία του δημοψηφίσματος, είναι στον αέρα η δανειακή σύμβαση και η 6η δόση.

«Ο κ. Παπανδρέου λέει ψέματα με απίστευτη ευκολία. Η κυβέρνηση εξαπατά τον ελληνικό λαό. Λένε ψέματα, διαδίδουν ψέματα και έχουν χάσει την αξιοπιστία τους στο εξωτερικό, τώρα και στο εσωτερικό

Δεν ζήτησα οικουμενική κυβέρνηση, δεν δέχθηκα και δεν ζήτησα συγκυβέρνηση. Ζήτησα κυβέρνηση λίγων εβδομάδων με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, αφού φύγει το αγκάθι που λέγεται δανειακή σύμβαση και 6η δόση.

Θα διεκδικήσω να αλλάξουν τα μέτρα της ύφεσης.

Ζητώ από τον κ. Παπανδρέου να παραιτηθεί από πρωθυπουργός και να διευκολύνει τις εξελίεις. Αλλά εκείνος δεν παραιτείται κα μας ζητάει να συνδιαμορφώσουμε καινοπυροοα μέτρα.

Όχι κ. Παπανδρέου. Να παραιτηθείτε να γίνουν εκλογές, να δώσει ο ελληνικός λαός τη δύναμη στον νεό πρωθυπουργό.

Του είπα ότι συκοφαντεί τη ΝΔ και εμένα στους εταίρους μας. Είπε στους ξένους ότι οι Έλληνες δεν θέλουν το ευρώ. Ποιος είναι ο πρωθυπουργός της δραχμής;



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ