Η κυβέρνηση περιμένει... νέα από Βρυξέλλες -Γολγοθάς για το Ασφαλιστικό, αγωνιά για την αξιολόγηση - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση περιμένει... νέα από Βρυξέλλες -Γολγοθάς για το Ασφαλιστικό, αγωνιά για την αξιολόγηση

Με το ελληνικό Πρόγραμμα και ειδικότερα το ασφαλιστικό, να είναι ψηλά στην ατζέντα του eurogroup, η κυβέρνηση στρέφει την προσοχή της στα μηνύματα που θα εκπέμψουν απόψε οι Βρυξέλλες.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, πρόκειται να ενημερώσει εκτενώς τους Ευρωπαίους ομολόγους του για την πορεία των μεταρρυθμίσεων για το εξάμηνο που προηγήθηκε, με ξεκάθαρο στόχο να πάρει το σήμα για την εκκίνηση της αξιολόγησης.

Στις «αποσκευές» του, κουβαλά τα θετικά αποτελέσματα που είχε στις επαφές του (σε Ρώμη, Παρίσι, Λισαβόνα),όπως και τα σαφή μηνύματα που έστειλε ο Β. Σόιμπλε κατά τη συνάντησή τους, ξεκαθαρίζοντας επί της ουσίας πως πρώτα πρέπει να κλείσει το σκέλος των μεταρρυθμίσεων και στη συνέχεια να εξεταστεί η όποια ελάφρυνση του χρέους.

Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές παραδέχονται πως η συνάντηση των δυο υπουργών πήγε "καλύτερα απ'ότι προσδοκούσαμε", και εστιάζουν στα όσα πρέπει να δρομολογηθούν από δω και στο εξής, με στόχο να μη χαθεί ούτε λεπτό και να μην παρεκκλίνουν του χρονοδιαγράμματος, ώστε η αξιολόγηση να κλείσει εγκαίρως.

Με αφορμή μάλιστα και την άφιξη του κουαρτέτου, οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι το χρονοδιάγραμμα για το ασφαλιστικό δεν έχει αλλάξει ουδόλως.

Τα μηνύματα Τσίπρα
Με φόντο τα παραπάνω, ο πρωθυπουργός σπεύδει να στείλει τα δικά του -εκτός συνόρων- μηνύματα και μάλιστα, μια βδομάδα προτού δει στο Νταβός και την διευθύντρια του ΔΝΤ Κρ.Λαγκάρντ και τον Γερμανό υπουργό οικονομικών Β. Σόιμπλε.

Σε συνέντευξή του στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό Canal+ ο κ. Τσίπρας στέκεται στην πρώτη αξιολόγηση προαναγγέλοντας ότι ολοκληρώνεται με την υλοποίηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, ενώ επισημαίνει ότι «όσοι επιμένουν ότι η Ελλάδα δεν προχωράει, είτε το κάνουν εσκεμμένα διότι δεν θέλουν η Ελλάδα να προχωρήσει, είτε δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα».

Αναφερθείς τέλος στην κυβερνητική πλειοψηφία-ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών- διαβεβαιώνει πως "είναι επαρκής διότι υπάρχει σαφής και νωπή λαϊκή εντολή" και προσθέτει ότι για πρώτη φορά, "πρώτα είχαμε μια συμφωνία έπειτα από σκληρή διαπραγμάτευση και μετά είχαμε εκλογές και ο ελληνικός λαός ήξερε ποιες είναι οι εναλλακτικές μπροστά του".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ασφαλιστικό Μαξίμου αξιολόγηση Eurogroup
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ