Πώς να φτάσετε στην κορυφή -Επιτυχημένος CEO αποκαλύπτει τα μυστικά του [εικόνες] - iefimerida.gr

Πώς να φτάσετε στην κορυφή -Επιτυχημένος CEO αποκαλύπτει τα μυστικά του [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα μυστικό επιτυχίας που εύχεται να ήξερε πριν από 18 χρόνια μοιράζεται με τους αναγνώστες του Business Insider ο Μίτσελ Χάρπερ διευθύνων σύμβουλος μεγάλης start up εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων που εδρεύει στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Εργάζονται πυρετωδώς μέχρι κάποιος να τους αποσπάσει την προσοχή. Ανταποκρίνονται στις ανάγκες των συνεργατών, των φίλων και των συγγενών. Οι ατζέντες τους είναι γεμάτες με συναντήσεις, επαγγελματικά ραντεβού, γεύματα και εκδηλώσεις. Βρίσκονται σε διαρκή κίνηση για χρόνια αφού οι επίδοξοι καριερίστες θεωρούν πως αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να ανελκυθούν στην επαγγελματική πυραμίδα.

Πώς να φτάσετε στην κορυφή -Επιτυχημένος CEO αποκαλύπτει τα μυστικά του [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο Μίτσελ Χάρπερ είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που μοιράζεται με τους αναγνώστες του Business Insider το μυστικό της επιτυχίας του. Ένα μυστικό που εύχεται να ήξερε 18 χρόνια πριν.

«Κλείστε ένα ραντεβού με τον εαυτό σας και σκεφτείτε χωρίς να κάνετε τίποτα άλλο. Απλά σκεφτείτε» συμβουλεύει ο Χάρπερ μιλώντας στο Business Insider.

«Μια, δύο ακόμα και τρεις ώρες τη φορά. Χωρίς καμία ατζέντα και χωρίς συμμετέχοντες. Μόνοι σας με τις σκέψεις σας» συμπλήρωσε.

Πώς να φτάσετε στην κορυφή -Επιτυχημένος CEO αποκαλύπτει τα μυστικά του [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Ο χρόνος είναι ο πιο πολύτιμος σας πόρος. Θέλετε καλύτερο σώμα; Αφιερώστε χρόνο στο να τρώτε σωστά. Επιθυμείτε να γίνεται καλύτερος/η σύζυγος; Ξοδέψετε χρόνο ακούγοντας» προσθέτει και διερωτάται: «Πως θα ξέρετε όμως ότι δουλεύετε πάνω στους σωστούς στόχους; Απλά θα το μαντέψετε» προσθέτει και καταλήγει: «Πρέπει συνεχώς να εξετάζετε τους στόχους και τη στρατηγική σας. Μερικές φορές βοηθάει αν το κάνετε με άλλους δηλαδή φίλους, οικογένεια, συναδέλφους ή συνεταίρους αλλά θα πρέπει επίσης να περνάτε λίγο χρόνο μόνοι σας για εξετάσετε τα υπέρ και τα κατά και να δείτε τι λειτουργεί και τι όχι».

Πώς να φτάσετε στην κορυφή -Επιτυχημένος CEO αποκαλύπτει τα μυστικά του [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Να μερικές ερωτήσεις που μπορείτε να θέσετε στον εαυτό σας κατά τη διάρκεια του χρόνου που έχετε αφιερώσει μόνο στις σκέψεις σας.

  • Λειτουργούν οι σχέσεις μου;
  • Ποια στόχοι μου έχουν «κολλήσει»;
  • Τι είναι αυτό που έρχεται και για το οποίο θα πρέπει να προετοιμαστώ;
  • Τι χρειάζεται να κάνω με διαφορετικό τρόπο;
  • Ποιες δεξιότητες χρειάζεται να αποκτήσω και γιατί;
  • Είμαι ευτυχισμένος/η; Και αν όχι. Γιατί;
  • Χρειάζομαι ρεπό;
  • Εργάζομαι αποδοτικά;

Ο Μίτσελ Χάρπερ που είναι ιδρυτής της εταιρείας PeopleSpark μιας start up εταιρείας που ειδικεύεται στη βελτίωση της επικοινωνίας, την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της διαφάνειας μεταξύ των εργοδοτών και εργαζομένων, ξοδεύει πέντε ώρες την εβδομάδα αφιερωμένος στις σκέψεις του. Κλείνει το τηλέφωνο του και τα email του και απομονώνεται κάθε Δευτέρα 8 με 11 το πρωί και κάθε Παρασκευή 4 με 6 το απόγευμα γράφοντας στο ημερολόγιο του «χρόνος για σκέψη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ