Τσίπρας: Επαρκής η κυβερνητική πλειοψηφία -Υπάρχει σαφής, νωπή λαϊκή εντολή - iefimerida.gr

Τσίπρας: Επαρκής η κυβερνητική πλειοψηφία -Υπάρχει σαφής, νωπή λαϊκή εντολή

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη βεβαιότητα ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκής εξέφρασε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο canal+, στην οποία έκανε λόγο για μαραθώνιο μεταρρυθμίσεων.

«Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκής διότι υπάρχει σαφής και νωπή λαϊκή εντολή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την πρώτη αξιολόγηση, το οποίο ολοκληρώνεται με την υλοποίηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. «Οσοι επιμένουν ότι η Ελλάδα δεν προχωράει, είτε το κάνουν εσκεμμένα διότι δεν θέλουν η Ελλάδα να προχωρήσει, είτε δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα», τόνισε ακόμη ο κ. Τσίπρας.

Ακόμη, αναφέρθηκε σε έναν «μαραθώνιο νομοθετικών παρεμβάσεων» που έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα. «Εχει εφαρμόσει, υλοποιήσει και ψηφίσει περισσότερες μεταρρυθμίσεις από ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί τα 4 προηγούμενα χρόνια, με βασικό πρόσημο τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής», δήλωσε.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο ασφαλιστικό, τόνισε ότι είναι μια μεταρρύθμιση που δεν τόλμησαν να αγγίξουν οι κυβερνήσεις τα τελευταία 20 χρόνια, «ενώ έβλεπαν ότι το Ασφαλιστικό οδηγείται σε αδιέξοδο, με την αφαίμαξη των ταμείων, την έκρηξη της μαύρης εργασίας. Για αυτό προχωρούμε με κοινωνική ευθύνη, με έμφαση στην κοινωνική δικαιοσύνη και ετοιμότητα να συγκρουστούμε. Αυτί σημαίνει αριστερή κυβέρνηση σε συνθήκες κρίσης».

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του, για την προσφυγική κρίση και τις τρομοκρατικές επιθέσεις που δημιουργούν ένα κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας, σημειώνοντας ότι δημιουργείται γόνιμο έδαφος για να καλλιεργηθεί η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός, αντιλήψεις που θα καταστρέψουν την Ευρώπη.

Ο κ. Τσίπρας εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα έχει κάθε δυνατότητα να βγει από την κρίση μέσα στο 2016, ενώ σημειώνει ότι μετά την επιβολή των capital controls πολλοί πίστευαν ότι το 2015 θα κλείσει με ύφεση 4%. «Και όμως, έκλεισε με μηδενική ύφεση. Χρειαστήκαμε πολύ λιγότερα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από όσα είχαν εκτιμηθεί. Σε έξι μήνες από σήμερα η Ελλάδα περνάει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Ακόμη, μιλώντας για την προσφυγική κρίση, αναφέρθηκε σε ορισμένες χώρες που κλείνουν τα σύνορά τους, κρατώντας αντιευρωπαϊκή στάση. «Οι χώρες υποδοχής πρέπει να υποστηριχθούν και ταυτόχρονα, πρέπει να σταματήσει αυτό το δράμα του πνιγμού εκατοντάδων ανθρώπων καθημερινά, στις θάλασσες της Ευρώπης, στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο», τόνισε.

Στόχος της κυβέρνησης είναι, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, σε πέντε χρόνια από σήμερα, το 2021, που συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη ελληνική επανάσταση, η Ελλάδα να είναι μια διαφορετική χώρα. Μια χώρα, όπου οι πολίτες της θα ζούνε σε περιβάλλον αξιοκρατίας και ισονομίας, διαρκούς και βαθιάς δημοκρατίας, ένα διαρκές λίκνο της Δημοκρατίας και του παγκόσμιου πολιτισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας ασφαλιστικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ