«Rooms 2016»: Από σήμερα τα δωμάτια του ξενοδοχείου St George Lycabettus γίνονται έργα τέχνης [εικόνες] - iefimerida.gr

«Rooms 2016»: Από σήμερα τα δωμάτια του ξενοδοχείου St George Lycabettus γίνονται έργα τέχνης [εικόνες]

Μαίρη Παππα - Χάρτινα γλυπτά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ετήσια έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με την γκαλερί Καππάτου.

Επιμελητές εκθέσεων και θεωρητικοί τέχνης, καταλαμβάνουν έναν όροφο στο ξενοδοχείο του Κολωνακίου. Προτείνουν έναν νέο καλλιτέχνη και αυτός αναλαμβάνει να παρουσιάσει ένα έργο-εγκατάσταση στον χώρο. Αυτά είναι τα Rooms. Το ετήσιο ραντεβού της γκαλερί Καππάτου με το κοινό στο St George Lycabettus στη Δεξαμενή- Κολωνάκι. Η φετινή διοργάνωση αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει έως και 31 Ιανουαρίου.

«Rooms 2016»: Από σήμερα τα δωμάτια του ξενοδοχείου St George Lycabettus γίνονται έργα τέχνης [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ανθούλα Μπουρνά

Έμπνευση και δημιουργία
Οι καλλιτέχνες αναμετρούνται με βίντεο, ζωγραφικά έργα και γλυπτά, περφόρμανς, φωτογραφία και πολλές φορές ζωντανά εκθέματα, φαγητά και λουλούδια. Μέσα από τα έργα μιλάνε για την ελευθερία της έκφρασης, για την καθημερινότητα, τα προβλήματα της κοινωνίας και την πολιτική.
Στη φετινή γιορτή της σύγχρονης τέχνης 22 επιμελητές, θεωρητικοί, συμμετέχουν με 26 καλλιτέχνες που παρουσιάζουν ηχητικές, φωτογραφικές και εικαστικές εγκαταστάσεις, ζωγραφικά έργα, γλυπτά, design, performances.

«Rooms 2016»: Από σήμερα τα δωμάτια του ξενοδοχείου St George Lycabettus γίνονται έργα τέχνης [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Εύη Δαμιανάκη

«Rooms 2016»: Από σήμερα τα δωμάτια του ξενοδοχείου St George Lycabettus γίνονται έργα τέχνης [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Σωτήρης Φωκέας

«Rooms 2016»: Από σήμερα τα δωμάτια του ξενοδοχείου St George Lycabettus γίνονται έργα τέχνης [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ανδρέας Κοκκαλιάρης

Η λειτουργία του ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια της έκθεσης, δεν σταματά.
Η έκθεση εκτείνεται σε έναν ολόκληρο όροφο του ξενοδοχείου, όπου κάθε καλλιτέχνης ή ομάδα, παρουσιάζεται σε ένα δωμάτιο και το περιβάλλον του δωματίου μεταμορφώνεται σε προσωπικό του χώρο. Δίνεται έτσι η δυνατότητα να αναδειχθούν και να καταγραφούν οι σύγχρονες τάσεις και προτάσεις στον εικαστικό χώρο και να δημιουργηθεί ένας ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος.
Η επιλογή του χώρου ενός ξενοδοχείου για τη διοργάνωση της έκθεσης υπήρξε συνάρτηση της προτεραιότητας για αυτόνομες παρουσιάσεις των καλλιτεχνών και ταυτόχρονα της ανάγκης το σύγχρονο έργο τέχνης να διεκδικήσει και να καταλάβει τον δικό του προσωπικό, ιδιωτικό και ταυτόχρονα δημόσιο χώρο, σε πλήρη αντιστοιχία και συμφωνία με τον χαρακτήρα και το νόημα της σημερινής συγκυρίας.
Ο χώρος του ξενοδοχείου αποτελεί μία εγκατάσταση με ιστορική δομή και κοινωνικό ρόλο στο πλαίσιο μιας πόλης. Γίνεται χώρος επίσκεψης, ανάπαυσης, συνάντησης, γνωριμίας, επικοινωνίας. Με τον τυπικό τρόπο λειτουργίας του, δηλαδή την περιοδική φιλοξενία επισκεπτών της πόλης, συμβατικά συνυπάρχει η δεξίωση επαγγελματικών συναντήσεων και δραστηριοτήτων του ελεύθερου χρόνου.

«Rooms 2016»: Από σήμερα τα δωμάτια του ξενοδοχείου St George Lycabettus γίνονται έργα τέχνης [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Βασίλης Παπαγεωργίου

Επιμελητές: Ανθή Αργυρίου, Βάνα Βερροιοπούλου, Δανάη Γιαννόγλου, Δηώ Καγγελάρη, Νάσια Καλαμάκη, Χάρις Κανελλοπούλου, Μαργαρίτα Καταγά, Βάλια Κατσίμπα, Ισαβέλλα Κλαδάκη, Τάσος Κουτσουρής, Γιώτα Κωνσταντάτου, Αρετή Λεοπούλου, Κυβέλη Μαυροκορδοπούλου, Βανέσσα Μελισσουργάκη & Ιωάννα Γερακίδη, Αννα Μαρία Παπαγιαννάκου, Αλέξιος Παπαζαχαρίας, Χάρης Σαββόπουλος, Κωστής Σταφυλάκης, Φαίη Τζανετουλάκου, Λίνα Τσίκουτα, Ελένη Τσοποτού.
Καλλιτέχνες: Κατερίνα Αριανούτσου, Σπυριδούλα Ασημάκη, Εύη Δαμιανάκη, Όλγα Ευαγγελίδου, Σάββας Θεοφάνους, Μιχάλης Κιούσης, Ανδρέας Κοκκαλιάρης, Φοίβος Άγγελος Κόλλιας και Lara Verena Bellenghi, Κατερίνα Κονταρίνη, Μιρένα Λιακούση, Ανθούλα Μπουρνά, Ιωάννα Νεοφύτου, Κική Παυλικιάνη, Μάριος Παύλου, Έκτωρ Ντουράκος, Μαίρη Παππά, Βασίλης Παπαγεωργίου, Φίλιππος Παπαδόπουλος, Κατερίνα Πασχαλίδου, Βαλίνια Σβορώνου, Αναστασία Ζωή Σουλιώτου, Νίκος Τοπαλίδης, Αλέξανδρος Τουλιόπουλος, Σωτήρης Φωκέας.

Η έκθεση
«ROOMS 2016»
St George Lycabettus: πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι
Εγκαίνια: Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016, 20:00 – 24:00
Διάρκεια Έκθεσης έως Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016.
Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινές 16:00 – 22:00, Σάββατο, Κυριακή 12:00 – 22:00.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Rooms Lycabettus Γκαλερί Καππάτου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ