Διαμαρτυρία για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ από το συνδικάτο Μετάλλου Αττικής - iefimerida.gr

Διαμαρτυρία για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ από το συνδικάτο Μετάλλου Αττικής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αντιπροσωπεία του συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Το συνδικάτο Μετάλλου κάλεσε σε παύση εργασιών στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη από τις 12 το μεσημέρι.

«Οι παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις κρατικών υποδομών και στρατηγικών τομέων που προωθούν από κοινού κυβέρνηση, ΕΕ, εργοδοσία και όλες οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου (...) μαζί με την παραπέρα επίθεση στους μισθούς, στα μεροκάματα, στις συντάξεις (...) αποτελούν πλευρές ενός ενιαίου σχεδίου της αστικής τάξης και υπηρετούν τον ίδιο στόχο: Την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας και κερδοφορίας μέσα από τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων» τονίζεται σε ανακοίνωση του συνδικάτου Μετάλλου Αττικής.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, σχετικά με τις εξελίξεις στο λιμάνι του Πειραιά τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και ναυπηγική βιονηχανία.

«Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι, η κυβέρνησή μας και για τις εξελίξεις στο λιμάνι θεωρεί πρώτιστης προτεραιότητας την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Δρίτσας και πρόσθεσε ότι ήδη έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες για αυτό.

Ο υπουργός τόνισε ότι η λιμενική εργασία και ό,τι σημαίνει αυτό, πρέπει να είναι απολύτως κατοχυρωμένη και με συλλογικές συμβάσεις και με την κατοχύρωση όσων ήδη έχουν κατακτηθεί, αλλά και με διεύρυνσή τους.

Αναφερόμενος στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, ο κ. Δρίτσας είπε ότι δρομολογούνται πρωτοβουλίες με συνεχείς διυπουργικές συσκέψεις, τόσο για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, για τα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σύρου, όσο και για την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος. Πρόσθεσε ότι στο επόμενο διάστημα, θα μπορέσουν να εξαγγελθούν πρωτοβουλίες για την αναζωογόνηση της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, εάν υπάρχουν προοπτικές να κερδίσουν κάτι οι εργαζόμενοι του λιμανιού σε σχέση με τη «λαίλαπα που αντιμετωπίζουν στα εργασιακά τους δικαιώματα, ο κ. Δρίτσας παραδέχθηκε πως η υποβάθμιση της εργασίας, αποτελεί «σκληρή πραγματικότητα, σε όλο τον κόσμο». «Στη χώρα μας, με τον τεράστιο αριθμό ανέργων, τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα. Αυτό, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι δεν θα είναι παρά μια συγκυριακή παρένθεση. Είναι στο χέρι και του εργατικού κινήματος, αλλά φυσικά και της κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου, να δώσουμε τη μάχη, γιατί η κατοχύρωση της εργασίας, δεν είναι απλά και μόνο μια πράξη δικαιοσύνης, είναι και προϋπόθεση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνδικατο μεταλλου ΟΛΠ διαμαρτυρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ