Βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στοχεύουν τα «χρηματοκιβώτια» του ISIS - iefimerida.gr

Βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στοχεύουν τα «χρηματοκιβώτια» του ISIS

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποθήκη του Ισλαμικού Κράτους, όπου φυλασσόντουσαν τεράστια χρηματικά ποσά που προέρχονταν από τις παράνομες δραστηρίοτητες του ISIS και τα οποία προορίζονταν για την χρηματοδότηση της τρομοκρατικής του δράσης, κατέστρεψαν οι συμμαχικές δυνάμεις με αεροεπιδρομές στην Μοσούλη υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Όπως δήλωσε ο Λοχαγός Ben Tisdale, εκπρόσωπος των ΗΠΑ, «το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων κατευθύνονταν στην οικονομική ενίσχυση των τρομοκρατικών ενεργειών τους, ενώ η συγκεκριμένη τοποθεσία λειτουργούσε ως κέντρο διανομής αυτών των ποσών».
Δυο βόμβες βάρους 900κιλών η κάθε μια έπληξαν τις εγκαταστάσεις, καταστρέφοντας χαρτονομίσματα αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, αν και ακόμη παραμένει ασαφές αν αυτά ήταν αμερικάνικα δολάρια ή κάποιο άλλο ξένο νόμισμα ή ακόμη ακόμη και τοπικά Δηνάρια.
Τα χρήματα αυτά έχουν προέλθει σύμφωνα με την ενημέρωση των αρμοδίων από το εκτεταμένο λαθρεμπόριο καυσίμων που πραγματοποιεί ο ISIS, καθώς και από λεηλασίες και κλοπές. Το CNN που ήταν το πρώτο που μετέδωσε την είδηση, ανέφερε ότι κατά την διάρκεια του βομβαρδισμού σκοτώθηκαν 5-7 άτομα, πιθανότατα πολίτες.

Το τελευταίο διάστημα οι συμμαχικές δυνάμεις εναντίον του ISIS έχουν επικεντρωθεί στο να πλήξουν την ικανότητα των Τζιχαντιστών να χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις του, στοχεύοντας ακριβώς στα «χρηματοκιβώτια» του. Δεκάδες φορτηγά έχουν πληγεί τις τελευταίες εβδομάδες από τα αμερικανικά βομβαρδιστικά που είτε μεταφέρουν λαθραίο πετρέλαιο είτε χρήματα για να τα παραδώσουν σε κάποια από τα παρακλάδια τους.
Το Πεντάγωνο δήλωσε ότι θα συνεχίσει και θα επεκτείνει την επίθεση σε παρόμοιους στόχους ακόμη κι αν αυτό σημαίνει «παράπλευρες απώλειες» πολιτών, καθώς θεωρεί ζωτικής σημασίας να σπάσει η αλυσίδα μεταξύ της «επιχειρηματικής» δραστηριότητας του ISIS και στις τρομοκρατικές του ενέργειες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος Isis Πεντάγωνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ