Αγωνία στην κυβέρνηση για τα ανοικτά... μέτωπα: Δημόσια διοίκηση, Ασφαλιστικό, Αξιολόγηση - iefimerida.gr

Αγωνία στην κυβέρνηση για τα ανοικτά... μέτωπα: Δημόσια διοίκηση, Ασφαλιστικό, Αξιολόγηση

Τα δύσκολα προσπαθεί να διαβεί η κυβέρνηση, έχοντας μπροστά της τον «κάβο» του ασφαλιστικού, εστιάζοντας παράλληλα στην προώθηση μιας σειράς συντονισμένων δράσεων που έχουν ήδη προγραμματιστεί από το Μαξίμου.

Η χθεσινοβραδινή κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, παρουσία κορυφαίων υπουργών (Παππάς, Γεροβασίλη, Φλαμπουράρης, Σκουρλέτης, Βερναρδάκης), πραγματοποιήθηκε με στόχο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση.

Αύριο λοιπόν, όπως πληροφορείται το iefimerida.gr αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο -στο οποίο και θα συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες- με στόχο να κατατεθεί το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων στη Βουλή. Πρόκειται για ένα πεδίο, στο οποίο κυβερνηση και ΝΔ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους.

Μόνιμος...πονοκέφαλος το Ασφαλιστικό
Έκδηλη όμως, εξακολουθεί να είναι η αγωνία της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Άλλωστε, παρά το ότι το Μαξίμου διαβεβαιώνει ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «μασίφ», εξακολουθεί να κλείνει το μάτι στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, ζητώντας τους να συναινέσουν.

" Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει μια σκληρή οικονομική ατζέντα. Για ποιο λόγο επομένως να έχει αντίρρηση να στηρίξει ένα νομοσχέδιο που δεν προβλέπει περικοπές;" έλεγε χθες, κυβερνητικό στέλεχος στους διαδρόμους της Βουλής με αφορμή την επικείμενη ψήφιση του ασφαλιστικού,αφήνοντας να εννοηθεί -πάντα κατά την κυβέρνηση- ότι θα μπορούσε να στηρίξει, αλλά θα έχουν πρόβλημα οι (ακρο)δεξιοί του κόμματος.

Ο Τσακαλώτος «βλέπει» Ντάισελμπλουμ
Κατά τα λοιπά, η κυβερνητική εξόρμηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, στην Ευρώπη, για ενημέρωση γύρω από τα ανοιχτά θέματα στη χώρα και στόχο την κατάλληλη προετοιμασία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, συνεχίζεται κανονικά. Μπροστά του έχει ένα πυκνό τριήμερο διαπραγματεύσεων, το οποίο θα κορυφωθεί με τη συνεδρίαση του eurogroup την Πέμπτη.

Με τον πρόεδρο του eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ συναντάται σήμερα το μεσημέρι, στο Άμεστερναμ. Και μπορεί οι συναντήσεις που είχε μέχρι σήμερα σε Ρώμη, Λισαβόνα, Παρίσι και Ελσίνκι να «πήγαν όλες καλά»-τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο-, ωστόσο κυβερνητικό στέλεχος παραδέχεται στο iefimerida.gr ότι τα δύσκολα αρχίζουν από σήμερα.
Δεν πέρασαν άλλωστε πολλές μέρες από τότε που ο Ολλανδός αξιωματούχος επεφύλαξε ψυχρολουσία για την Αθήνα, διαμηνύοντας ότι η αξιολόγηση θα πάρει μήνες και όχι απλώς εβδομάδες.

Σε κάθε περίπτωση, η προσοχή της Αθήνας στρέφεται στην καθοριστικής σημασίας συνάντηση που θα έχει αύριο ο Ευ. Τσακαλώτος, με τον Β. Σόιμπλε. Πρόθεση του οικονομικού επιτελείου άλλωστε, είναι να μεταφέρει στον ισχυρό άντρα της Γερμανίας, την πρόταση για ελάφρυνση του χρέους με αναδιάρθρωση των επιτοκίων και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ