Τηλεφώνημα για βόμβα ανέβαλε το ΔΣ του ΟΛΠ - iefimerida.gr

Τηλεφώνημα για βόμβα ανέβαλε το ΔΣ του ΟΛΠ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ανώνυμο απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα, ανέβαλε την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Η συνεδρίαση είχε θέμα τη νέα σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του ΟΛΠ και Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί τελικά, την Πέμπτη.

Μετά το τηλεφώνημα, ο χώρος εκκενώθηκε, αλλά έπειτα από πολύωρη έρευνα δεν βρέθηκε κάποιο ύποπτο αντικείμενο.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μπήκαν στη συνέχεια στην αίθουσα για να συνεδριάσουν, αλλά μετά την αναστάτωση που είχε προκληθεί, δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ και ο δήμαρχος Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του ΔΣ του Οργανισμού εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για τον τρόπο με τον οποίο έγινε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η διαβούλευση για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού. Επίσης, συνεργάτες του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχολίασαν τα εξής: «Είναι θλιβερό και ανησυχητικό το γεγονός, ότι το ΔΣ του ΟΛΠ επιχειρήθηκε να εμποδιστεί, από ένα απειλητικό ανώνυμο τηλεφώνημα, να επιτελέσει το νόμιμο θεσμικό του ρόλο».

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Τρίτη έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ.

Εργαζόμενοι ΟΛΠ: Παράνομη η σύμβαση παραχώρησης

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ υποστηρίζουν ότι η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ, με βάση την οποία κατατέθηκαν οι οικονομικές προσφορές, στερείται παντελώς νομιμότητας.

Αυτό αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ενωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

Οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, σημειώνουν επίσης ότι στην Σύμβαση Παραχώρησης που είχε καταθέσει επισήμως το ΤΑΙΠΕΔ στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ και συγκεκριμένα στην παρ. στ', αναφέρεται ψευδώς, ότι υπήρξε θεσμοθετημένος διάλογος και ότι δήθεν αυτός κατέληξε σε οριστικοποίηση της παρούσας σύμβασης.

Η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατών, αναφέρουν εξάλλου ότι με αφορμή περίεργη φάρσα περί τοποθέτησης βόμβας στο κτίριο του ΟΛΠ και έρευνας από την αστυνομία, ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ βρήκε την ευκαιρία να αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, ενώ όλα τα μέλη ήταν παρόντα ή είχαν καταθέσει νόμιμες εξουσιοδοτήσεις.

Τονίζουν επίσης, ότι τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αποφάνθηκαν ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της αλληλογραφίας μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ, δεν έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία αναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης παραχώρησης, και η αυριανή κατάθεση προσφορών για τον πλειοψηφικό πακέτο του Οργανισμού, βρίσκεται στον αέρα.

Τέλος, οι δύο οργανώσεις υπογραμμίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα εντείνουν τον αγώνα τους για την αποτροπή της επιχειρούμενης πώλησης του ΟΛΠ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΛΠ τηλεφώνημα βόμβα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ