Ο στρατιωτικός εξοπλισμός της Β. Κορέας κατά... πάντων [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο στρατιωτικός εξοπλισμός της Β. Κορέας κατά... πάντων [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί ακόμη να μην γνωρίζουμε το αν η Βόρεια Κορέα όντως έκανε πυρηνική δοκιμή βόμβας υδρογόνου (οι περισσότεροι επιστήμονες εκτιμούν ότι ήταν ατομική βόμβα) αλλά για ένα πράγμα μπορούμε να είμαστε βέβαιοι: Το κράτος του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει έναν τεράστιο και τρομακτικό στρατό.

Σύμφωνα με το Βusiness Insider o στρατός της Βόρειας Κορέας αριθμεί 690.000 εν ενεργεία στρατιώτες, 4,5 εκατ. ακόμη άτομα τα οποία έχουν λάβει στρατιωτική εκπαίδευση και μπορούν να κληθούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να πολεμήσουν, ενώ διαθέτει μεγάλο πολεμικό εξοπλισμό, σοβιετικές εποχής μεν, δηλαδή γηρασμένο, θανάσιμο δε.

Ρίξτε μια ματιά στο στρατιωτικό εξοπλισμό της Βόρειας Κορέας παρακάτω:

Οι επίγειες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας είναι πολυάριθμες αλλά εξοπλισμένες με παλιά όπλα, σοβιετικής εποχής, ή αντίγραφα αυτών που παράγονται είτε στη χώρα, είτε στην Κίνα.

Ο στρατιωτικός εξοπλισμός της Β. Κορέας κατά... πάντων [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οσον αφορά τις εναέριες δυνάμεις της, η Βόρεια Κορέα διαθέτει ημι-σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, όπως MiG-29, τα οποία κατασκευάστηκαν κατά τα τελευταία χρόνια της Σοβιετικής Ενωσης. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της αεροπορικής δύναμης της Β.Κορέας αποτελείται από τζετ χειρότερα από αυτά.

Ο στρατιωτικός εξοπλισμός της Β. Κορέας κατά... πάντων [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Τα αεροσκάφη της Βόρειας Κορέας, το σίγουρο είναι ότι δεν είναι καλύτερα από αυτά της Νότιας Κορέας. Ο πιο... απειλητικός εξοπλισμός της ανήκει στα υπόλοιπα σώματα του στρατού της.

Ο στρατιωτικός εξοπλισμός της Β. Κορέας κατά... πάντων [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ισως τό όπλο που αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή στο οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας είναι το... πυροβολικό της. Τα εκατοντάδες 170 χιλιοστών όπλα Koksan συνιστούν απειλή για τη Νότιο Κορέα.

Ο στρατιωτικός εξοπλισμός της Β. Κορέας κατά... πάντων [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Κάποια συστήματα, όπως αυτός ο πολλαπλός εκτοξευτής πυραύλων των 240 χιλιοστών που απεικονίζεται παρακάτω, έχουν τη δυνατότητα να χτυπήσουν ακόμη και την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ.

Ο στρατιωτικός εξοπλισμός της Β. Κορέας κατά... πάντων [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Μάλιστα, τα προαναφερθέντα οπλικά συστήματα, μοιάζουν πραγματικά μικρά σε σχέση με άλλα, τεράστια, τα οποία σε περίπτωση που ξεσπάσει σύγκρουση, είναι έτοιμα να βάλουν...φωτιά στα νησιά της Νοτίου Κορέας.

Ο στρατιωτικός εξοπλισμός της Β. Κορέας κατά... πάντων [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Και ναι, διαθέτει και υποβρύχιο. Και παρά το γεγονός ότι είναι σχετικά... απλό και αρκετών χρόνων, το υποβρύχιο της Βορείου Κορέας είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Ας υπενθυμίσουμε ότι ένα μικρό υποβρύχιο, το 2010, βύθισε ένα πλοίο της Νοτίου Κορέας, σκοτώνοντας 46 ναύτες.

Ο στρατιωτικός εξοπλισμός της Β. Κορέας κατά... πάντων [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Το ναυτικό της Βορείου Κορέας είναι το μικρότερο στρατιωτικό σώμα της χώρας και πλην του υποβρυχίου, αποτελείται από «ηλικιωμένα», αναρίθμητα, μικρά σκάφη περιπολίας.

Ο στρατιωτικός εξοπλισμός της Β. Κορέας κατά... πάντων [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Οι δορυφορικά κατευθυνόμενες ρουκέτες Unha παρακολουθούνται στενά...

Ο στρατιωτικός εξοπλισμός της Β. Κορέας κατά... πάντων [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Αν και ο εξοπλισμός και σε αυτό τον τομέα θεωρείται ξεπερασμένος, η Βόρεια Κορέα έχει στην κατοχή της τεθωρακισμένα οχήματα το οποία σε μεγάλο βαθμό είναι αντίγραφα σοβιετικών ή κινεζικών μοντέλων.

Ο στρατιωτικός εξοπλισμός της Β. Κορέας κατά... πάντων [εικόνες] | iefimerida.gr 9

Εκτος από τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και της πυρηνικό της πρόγραμμα η Βόρεια Κορέα διαθέτει και κάποιους άλλους πυραύλους, μικρότερου βεληνεκούς (Hwasong), ικανούς να χτυπήσουν την Ιαπωνία.

Ο στρατιωτικός εξοπλισμός της Β. Κορέας κατά... πάντων [εικόνες] | iefimerida.gr 10

Παρά το γεγονός ότι κατασκευάστηκαν πριν από 20 χρόνια, τα Pokpung-ho άρματα μάχης είναι από τους πιο προηγμένους εξοπλισμούς επίγειων δυνάμεων.

Ο στρατιωτικός εξοπλισμός της Β. Κορέας κατά... πάντων [εικόνες] | iefimerida.gr 11
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βόρεια Κορέα Κιμ Γιονγκ Ουν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ