Μια νύχτα στο μουσείο - Νέα ιδέα: 2 συλλέκτες νοικιάζουν δωμάτια στις γκαλερί τους [εικόνες] - iefimerida.gr

Μια νύχτα στο μουσείο - Νέα ιδέα: 2 συλλέκτες νοικιάζουν δωμάτια στις γκαλερί τους [εικόνες]

Φωτογραφίες: Courtesy 21c Museum Hotels

Μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις, μοντέρνο γκουρμέ φαγητό, δωμάτια γεμάτα με γνήσια έργα τέχνης. Αυτή είναι η εμπειρία διαμονής που προσφέρουν τα 21c Museum Hotels.

Αρχισαν ως συλλογή έργων σύγχρονης τέχνης με γνωστές υπογραφές απ' όλο τον κόσμο όπως Bill Viola, Yinka Shonibare, Camille Utterback, Tony Oursler, Slater Bradley, Jennifer Steinkamp, Kehinde Wiley, Kara Walker, Alfred Jaar, Anthony Goicolea και πολλούς άλλους.

Μια νύχτα στο μουσείο - Νέα ιδέα: 2 συλλέκτες νοικιάζουν δωμάτια στις γκαλερί τους [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Μια νύχτα στο μουσείο - Νέα ιδέα: 2 συλλέκτες νοικιάζουν δωμάτια στις γκαλερί τους [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ζωγραφική, φωτογραφία, video art, γλυπτική, ψηφιακές εγκαταστάσεις, ό,τι πιο καινούργιο υπάρχει στα εικαστικά σήμερα, το κυνηγούν μετά μανίας οι συλλέκτες-ξενοδόχοι Λόρα Λι Μπράουν και Στιβ Γουίλσον. Και όχι μόνο το κυνηγούν, αλλά θέλουν άμεσα να το φέρουν και σε επαφή με το ευρύ κοινό. Επιπλέον όμως θέλουν το κοινό να ζήσει για λίγο μαζί με το έργο... κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα για τα ξενοδοχεία-γκαλερί 21c Museum Hotels με έργα που δημιουργήθηκαν αυστηρά τον 21ο αιώνα.

Μια νύχτα στο μουσείο - Νέα ιδέα: 2 συλλέκτες νοικιάζουν δωμάτια στις γκαλερί τους [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Μια νύχτα στο μουσείο - Νέα ιδέα: 2 συλλέκτες νοικιάζουν δωμάτια στις γκαλερί τους [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4 ξενοδοχεία που ανήκουν στην αλυσίδα 21c Museums Hotels, όλα στις ΗΠΑ. Το πρώτο άνοιξε στη Λούισβιλ. Ακολούθησε το Σινσινάτι, η Μπέντονβιλ και το Ντάραμ. Πρόκειται για πολυτελή boutique ξενοδοχεία, με τιμή διανυκτέρευσης για το δίκλινο από 350 έως 650 δολάρια, τα οποία πέρα από την τέχνη, δείχνουν ιδιαίτερη έμφαση και στο φαγητό. Οι ιδιοκτήτες πιστεύουν ότι και το φαγητό μπορεί να αποτελέσει μια μορφή τέχνης που δίνει ένα στίγμα της ζωής σε κάθε εποχή.

Μια νύχτα στο μουσείο - Νέα ιδέα: 2 συλλέκτες νοικιάζουν δωμάτια στις γκαλερί τους [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Μια νύχτα στο μουσείο - Νέα ιδέα: 2 συλλέκτες νοικιάζουν δωμάτια στις γκαλερί τους [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Το καθένα λοιπόν από τα εστιατόρια στα 4 ξενοδοχεία, έχει τον δικό του σεφ, το καθένα έχει τη δική του ιδιαιτερότητα (π.χ. χειροποίητο ξυλόφουρνο για πίτσες που χτίστηκε στη Νάπολη), το καθένα σερβίρει πιάτα αποκλειστικά με τοπικές πρώτες ύλες και όλα διοικούνται από την σταρ στον τομέα της εστίασης Σάρα Ρόμπινς, η οποία δημιούργησε τα concept διάσημων εστιατορίων όπως Νobu στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο και η οποία υπήρξε διευθύντρια στο περίφημο Tribeca Grill στη Νέα Υόρκη.

Μια νύχτα στο μουσείο - Νέα ιδέα: 2 συλλέκτες νοικιάζουν δωμάτια στις γκαλερί τους [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Μια νύχτα στο μουσείο - Νέα ιδέα: 2 συλλέκτες νοικιάζουν δωμάτια στις γκαλερί τους [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Οι ιδιοκτήτες των 21c Museums Hotels Λόρα Λι Μπράουν και Στιβ Γουίλσον άρχισαν να ασχολούνται με τη σύγχρονη τέχνη πριν από 20 χρόνια. Στα ξενοδοχεία-γκαλερί τους, παρουσιάζουν έργα της δικής τους συλλογής, σε μόνιμες αλλά και περιοδικές εκθέσεις, τόσο στους δημόσιους όσο και στους ιδιωτικούς χώρους. Οσο για τις εκθέσεις, αυτές γίνονται παντού μέσα στα ξενοδοχεία, από το lobby μέχρι τους διαδρόμους και από τα εστιατόρια μέχρι τα δωμάτια – κάθε δωμάτιο είναι διαφορετικό και κάθε ένα είναι διακοσμημένο με αυθεντικά έργα. Επίσης οι συλλέκτες έχουν δανείσει έργα της συλλογής τους για εκθέσεις σε πολλά Μουσεία Σύγχρονης Τέχνης στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη – μεταξύ άλλων το Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών στο Παρίσι, η Εθνική Πινακοθήκη του Καναδά, το Μουσείο Τέχνης και Design στη Νέα Υόρκη κ.α.

Μια νύχτα στο μουσείο - Νέα ιδέα: 2 συλλέκτες νοικιάζουν δωμάτια στις γκαλερί τους [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Μια νύχτα στο μουσείο - Νέα ιδέα: 2 συλλέκτες νοικιάζουν δωμάτια στις γκαλερί τους [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Μια νύχτα στο μουσείο - Νέα ιδέα: 2 συλλέκτες νοικιάζουν δωμάτια στις γκαλερί τους [εικόνες] | iefimerida.gr 10

Για πληροφορίες και κρατήσεις http://www.21cmuseumhotels.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ