Το ύψος είναι θέμα γενεθλίων -Κοντύτεροι όσοι γεννήθηκαν χειμώνα - iefimerida.gr

Το ύψος είναι θέμα γενεθλίων -Κοντύτεροι όσοι γεννήθηκαν χειμώνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συσχέτιση του ύψους με την εποχή που γεννήθηκε κάποιος έκαναν ερευνητές της Μονάδας Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, δείχνοντας πως δεν μετρούν μόνο τα γονίδια.

Σε μελέτη που έγινε σε 450.000 άτομα, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όσοι γεννιούνται καλοκαίρι έχουν λίγα εκατοστά παραπάνω στο ύψος, ενώ είναι πιο υγιείς σε σύγκριση με εκείνους που γεννήθηκαν καλοκαίρι.

Η στατιστική ανάλυση αναφέρει πως τα παιδιά, που γεννήθηκαν από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο ήταν λίγο πιο «βαριά» και αργότερα έγιναν ψηλότερα.

Παράλληλα, δείχνει πως τα κορίτσια του... καλοκαιριού έχουν έμμηνο ρύση λίγο, κάνοντας συσχέτιση για πρώτη φορά της εφηβείας με την ημερομηνία γενεθλίων. Λέγεται πως τα κορίτσια, που έχουν αρκετά πρόωρη περίοδο, κινδυνεύουν από καρδιοπάθειες και διαβήτη.

Παλιότερες έρευνες είχαν σημειώσει πως την άνοιξη και το καλοκαίρι τα παιδιά αναπτύσσονται πιο γρήγορα από ό,τι το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ύψος γενέθλια έρευνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ