Νευρικότητα στις χρηματαγορές - επιτόκια πτώχευσης για την Ιταλία - iefimerida.gr

Νευρικότητα στις χρηματαγορές - επιτόκια πτώχευσης για την Ιταλία

νευρικότητα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κρίση στις χρηματαγορές έχουν προκαλέσει τα όσα εξελίσσονται στην ευρωζώνη με τα επιτόκια δανεισμού της Ιταλίας να εκτοξεύονται σε απαγορευτικά επίπεδα, με τις αγορές να αντιμετωπίζουν τη χώρα σαν χρεοκοπημένη.

Μια ώρα μετά το άνοιγμα τον χρηματαγορών τα spreads της Ιταλίας είχαν εκτοξευθεί στις 452 μονάδες βάσης, ύστερα και από μαζικές πωλήσεις ευρωπαϊκών τραπεζών. Το δεκαετές ομόλογο τιμολογείται στο απαγορευτικό επιτόκιο του 6,35%.

Η εξέλιξη αυτή βάζει φωτιά στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης της Ιταλίας, ενώ ήδη τα χρηματιστήρια που αυτή την ώρα είναι ανοιχτά σημειώνουν σημαντικές απώλειες.

Σταθεροποιητικά κινείται το ευρώ έναντι των βασικότερων νομισμάτων καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες ασκούν πιέσεις στην Ελλάδα είτε να αποδεχτούν τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου είτε να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ.Στις 11:29, ώρα Ελλάδος, το ευρώ διαμορφωνόταν στα 1,3745 δολάρια, έχοντας βυθιστεί νωρίτερα μέχρι τα 1,3665 δολάρια. Η ισοτιμία δολαρίου / γεν διαμορφωνόταν την ίδια ώρα στα 78,01 γεν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ