Welt Kompakt: «Ιδιοφυΐα ή βλάξ» o Παπανδρέου; - iefimerida.gr

Welt Kompakt: «Ιδιοφυΐα ή βλάξ» o Παπανδρέου;

Welt Kompakt
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε ένα... άγαλμα του Γιώργου Παπανδρέου και το ερώτημα «ιδιοφυΐα ή βλαξ;» κυκλοφόρησε χθες η γερμανική εφημερίδα Welt Kompakt, διερωτώμενη ποιο είναι το «σχέδιο Β» σε ενδεχόμενη «ελληνική αποτυχία».

Η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού είναι το κύριο θέμα της εφημερίδας, αναφέροντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει φέρει όλη την Ευρώπη σε παροξυσμό με την επιλογή του να οδηγήσει τη χώρα σε δημοψήφισμα.

«Έχει θέσει σε πλήρη κίνδυνο άπαντες με τα σχέδια του δημοψηφίσματος στη χώρα του. Οι πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα λάβει τα νέα μέτρα», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Η γερμανική εφημερίδα δε διστάζει να κατηγορήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι παίζει επικίνδυνο παιχνίδι, βυθίζοντας την Ευρώπη σε νέα κρίση.

Τι πρέπει να κάνει η Ευρώπη; Η Welt Kompakt υποστηρίζει πως πρέπει να υπάρξει ένα «σχέδιο Β» σε περίπτωση που οι Έλληνες ψηφίσουν «όχι» , το οποίο σαφώς θα περιλαμβάνει έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ. Παράλληλα, η εφημερίδα τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης του EFSF προκειμένου ενδεχόμενη «ελληνική αποτυχία» να μην τινάξει στον αέρα την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ