Οχι στο δημοψήφισμα και από Σκανδαλίδη & Χρυσοχοΐδη (που έκανε κωλοτούμπα) - iefimerida.gr

Οχι στο δημοψήφισμα και από Σκανδαλίδη & Χρυσοχοΐδη (που έκανε κωλοτούμπα)

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ένας μετά τον άλλο κορυφαίοι υπουργοί αλλά και βουλευτές τάσσονται από το πρωί κατά του δημοψηφίσματος, ακόμη και αυτοί που έως χθες υποστήριζαν την πρόταση του πρωθυπουργού.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι η χώρα δεν μπορεί να επιστρέψει στο παραλθόν και τη δραχμή και ζήτησε την κύρωση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου από τη Βουλή. Επισήμανε δε την ανάγκη για ενότητα στο ΠΑΣΟΚ.

Από τη δική του πλευρά, ο υπουργός Γεωργίας Κώστας Σκανδαλίδης με γραπτή του δήλωση επισημαίνει:

«Στην προχθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου ζήτησα να συγκληθεί κατεπειγόντως η Κοινοβουλευτική Ομάδα ως το μόνο υπαρκτό και σε λειτουργία συλλογικό κεντρικό όργανο του Κινήματος. Να συζητήσει ανοιχτά όλα τα κρίσιμα θέματα και να αποφανθεί με ψηφοφορία για την πορεία της χώρας και της παράταξης.

Μετά τη χθεσινή δραματική εξέλιξη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ πρέπει να συγκληθεί εντός της ημέρας και πάντως πριν την αυριανή ψηφοφορία για να καθορίσουμε συλλογικά τις εξελίξεις.

Αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Εννοείται ότι στερείται οποιουδήποτε νοήματος δημοψήφισμα με το ερώτημα παραμονής ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη, η Ευρωπαϊκή Πορεία της χώρας είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη.»

Την ίδια ώρα πληθαίνουν και οι φωνές βουλευτών που δηλώνουν ότι τάσσονται κατά του δημοψηφίσματος. Μιλούν για παράλογη επιμονή του Γιώργου Παπανδρέου.

Κατά του δημοψηφίσματος για ην παραμονή της χώρας στο Ευρώ τάχθηκε πριν από λίγο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.

Μιλώντας στο Βήμα FM, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Καρτάλης, τάχθηκε κατά του δημοψηφίσματος όπως επίσης και ο βουλευτής Σάμου, Πυθαγόρας Βαρδίκος. Αντίστοιχη τοποθέτηση έκανε και η κυρία Φώφη Γεννημματά στο MEGA που δήλωσε κι αυτή ότι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ