Ανδρας πέφτει νεκρός έξω από αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι - Φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ» κρατώντας μαχαίρι [εικόνες] - iefimerida.gr

Ανδρας πέφτει νεκρός έξω από αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι - Φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ» κρατώντας μαχαίρι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νεκρός από σφαίρες αστυνομικών έπεσε ένας άνδρας έξω από αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι.

Οπως μετέδιδε το AFP, κρατούσε μαχαίρι και ελέγχονταν οι πληροφορίες για το αν φορούσε γιλέκο ζωσμένο με εκρηκτικά. Τη στιγμή που προσπάθησε να εισβάλει στο τμήμα φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ» («ο Αλλάχ είναι μεγάλος»). To περιστατικό συνέβη στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Ανδρας πέφτει νεκρός έξω από αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι - Φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ» κρατώντας μαχαίρι [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ανδρας πέφτει νεκρός έξω από αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι - Φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ» κρατώντας μαχαίρι [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ανδρας πέφτει νεκρός έξω από αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι - Φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ» κρατώντας μαχαίρι [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Στην παραπάνω φωτογραφία φαίνεται το νεκρό σώμα του άνδρα, ο οποίος προσπάθησε να εισβάλει στο αστυνομικό τμήμα ενώ οι γαλλικές αρχές αμέσως μετά τον πυροβολισμό εναντίον του, έστειλαν ένα ειδικό ρομπότ με κάμερα προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε πάνω του εκρηκτικό υλικό.

Ανδρας πέφτει νεκρός έξω από αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι - Φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ» κρατώντας μαχαίρι [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο επιτιθέμενος δέχθηκε δύο με τρεις πυροβολισμούς ενώ βρισκόταν στο δρόμο και στη συνέχεια περικυκλώθηκε από τις δυνάμεις της τάξης.

Το περιστατικό αυτό σημειώνεται σήμερα που συμπληρώνεται ένα έτος από την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε τον περσινό Ιανουάριο στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στη γαλλική πρωτεύουσα.

Οπως επιβεβαίωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, ο δράστης πρόλαβε να τραυματίσει με μαχαίρι έναν αστυνομικό πριν σκοτωθεί από τα πυρά των άλλων αστυνομικών, των οποίων η επέμβαση ήταν άμεση.

«Ψεύτικη η ζώνη εκρηκτικών»

Ψεύτικη ζώνη εκρηκτικών φορούσε ο άντρας που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε σήμερα ενώ προσπαθούσε να εισέλθει στο αστυνομικό τμήμα στο βόρειο Παρίσι, δήλωσε πηγή από το συνδικάτο των αστυνομικών την οποία επικαλείται το Ρόιτερς.

"Ο άνδρας φορούσε όντως ζώνη, αλλά ήταν ψεύτικη. Η μονάδα εξουδετέρωσης βομβών επιβεβαίωσε ότι ήταν ψεύτικη", είπε η πηγή.

Ο άνδρας με το μαχαίρι, που σκοτώθηκε από την αστυνομία μπροστά σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι, έφερε μια διάταξη που έμοιαζε με ζώνη με εκρηκτικά αλλά ήταν "ψεύτικη", πληροφορήθηκε το Γαλλικό Πρακτορείο από το υπουργείο Εσωτερικών και δικαστική πηγή.

Ο άνδρας είχε κάτω από το παλτό του κολλημένη με σελοτέιπ μια θήκη από την οποία εξείχε ένα καλώδιο, όμως "η διάταξη αυτή δεν περιείχε εκρηκτικά", διευκρίνισε η δικαστική πηγή την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας που επιχείρησε να εισέλθει στο αστυνομικό τμήμα φωνάζοντας "Αλλάχ Άκμπαρ", φορούσε ψεύτικη ζώνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παρίσι επίθεση αστυνομικό τμήμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ