Σοκ από τις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις σε πόλεις της Γερμανίας από 2.000 Αραβες -Τι εκτιμούν οι Αρχές - iefimerida.gr

Σοκ από τις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις σε πόλεις της Γερμανίας από 2.000 Αραβες -Τι εκτιμούν οι Αρχές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Και ενώ σοκαρισμένη όλη η Γερμανία αλλά και η υπόλοιπη Ευρώπη μαθαίνουν περισσότερες λεπτομέρειες για την πρωτοφανή μαζική σεξουαλική επίθεση που έγινε από περίπου 1.000 με 2.000 Αραβες και Αφρικανούς στην Κολωνία και σε άλλες γερμανικές πόλεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η αστυνομία κάνει τις πρώτες της εκτιμήσεις για το ποιοι είναι οι δράστες και ποιοι ήταν οι σκοποί της. Και απολογείται για το γεγονός ότι χρειάστηκαν να περάσουν έξι ημέρες για να αποκαλυφθεί.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η γερμανική αστυνομία πιστεύει ότι αυτές οι μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις ενδεχομένως να συνδέονται με μια εγκληματική συμμορία που χρησιμοποιεί τη σεξουαλική κακοποίηση ως μέσο απόσπασης προσοχής.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η γερμανική αστυνομία πιστεύει ότι οι επιθέσεις αυτές διαπράχθηκαν από άνδρες «αραβικής καταγωγής ή από την Αφρική». Η δήμαρχος της Κολωνίας, την ίδια ώρα, δήλωνε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι δράστες είναι πρόσφυγες.

Πάντως, η αστυνομία του Ντίσελντορφ, το οποίο απέχει 25 χλμ. από την Κολωνία, αναφέρει ότι οι δράστες της επίθεσης συνδέονται με εγκληματική συμμορία που αποτελείται από 2.000 άνδρες της Βορείου Αφρικής και οι οποίοι επιτίθενται σεξουαλικά σε γυναίκες για να τις ληστέψουν.

Σοκ από τις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις σε πόλεις της Γερμανίας από 2.000 Αραβες -Τι εκτιμούν οι Αρχές  | iefimerida.gr 0

Για συγκάλυψη κατηγορούν την αστυνομία

Η δημοσιοποίηση των επιθέσεων αυτών έχει προκαλέσει σάλο στη Γερμανία με τα μέσα ενημέρωσης να κατηγορούν τις αρχές για συγκάλυψη γεγονότων με σκοπό την αποφυγή της πρόκλησης εντάσεων μεταξύ Γερμανών και μεταναστών-προσφύγων.

Πάντως, τόσο ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολωνίας όσο και ο επικεφαλής του δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα απολογήθηκαν χθες μετά τις κατηγορίες που εκτοξεύτηκαν εναντίον τους για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, καθώς η αστυνομία είχε αναφέρει ότι οι εορτασμοί για την πρωτοχρονιά είχαν γίνει ειρηνικά και περιέγραφαν τα όσα συνέβησαν ως μια «ευχάριστη ατμόσφαιρα». Για τη συγκεκριμένη έκφραση ο Βόλφγκανγκ Αλμπέρ, επικεφαλής της αστυνομίας της Κολωνίας, ζήτησε χθες συγνώμη προσθέτοντας ότι ο όλος χειρισμός ήταν λάθος. Αρνήθηκε πάντως να παραιτηθεί για το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε καμία σύλληψη δράστη. Η μόνη ενέργεια που έχει κάνει η γερμανική αστυνομία είναι να εντοπίσει τρεις υπόπτους....

Στο ίδιο, απολογητικό, κλίμα και το ZDF το οποίο επίσης έδωσε εξηγήσει γιατί δεν μετέδωσε την είδηση με τις σεξουαλικές επιθέσεις.

Σοκ από τις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις σε πόλεις της Γερμανίας από 2.000 Αραβες -Τι εκτιμούν οι Αρχές  | iefimerida.gr 1

Φόβοι ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις θα επαναληφθούν

Εντωμεταξύ ενόψει και του καρναβαλικών εκδηλώσεων που θα γίνουν σε λίγες ημέρες στην Κολωνία έχουν αρχίσει να εκφράζονται φόβοι ότι θα επαναληφθούν παρόμοιες μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις.

Το επισήμανε, μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου της πόλης. «Οι περιοχές μέσα και γύρω από τον κεντρικό σταθμό, τον καθεδρικό ναό και τη γειτονική περιοχή προς τις όχθες του Ρήνου δεν θεωρείται ούτε για τους ντόπιους, ούτε για τους τουρίστες ασφαλείς», ανέφερε και συμπλήρωσε πως θα πρέπει να χαρακτηριστεί μια «απαγορευμένη ζώνη». «Ειδικά για τις γυναίκες προσέθεσε ότι θα πρέπει να γίνει σαφές ότι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλειά τους τις βραδυνές και τις νυχτερινές ώρες», συμπλήρωσε και ανέφερε ότι το καρναβάλι που θα γίνει σε λίγες ημέρες, θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια «παρόμοια κατάσταση» με αυτή της παραμονής Πρωτοχρονιάς και ότι η αστυνομία δεν θα είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια όσων κατέβουν στο κέντρο της πόλης για να διασκεδάσουν.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής πάνω από 100 γυναίκες στην Κολωνία κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και δύο εξ αυτών, μάλιστα, βιασμού.

Σοκ από τις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις σε πόλεις της Γερμανίας από 2.000 Αραβες -Τι εκτιμούν οι Αρχές  | iefimerida.gr 2

Εγιναν επιθέσεις και σε Αμβούργο-Στουτγάρδη

Εντωμεταξύ, αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα της Bild σύμφωνα με το οποίο παρόμοιες επιθέσεις με αυτές που έγιναν στην Κολωνία συνέβησαν τόσο στο Αμβούργο όσο και στη Στουτγάρδη.

Συγκεκριμένα, στο Αμβούργο μέχρι στιγμής 27 γυναίκες έχουν καταγγείλει ότι δέχθηκαν επίθεση, οι 10 σεξουαλικού χαρακτήρα και οι υπόλοιπες 17 ληστείας.

Μάρτυρας των επιθέσεων ανέφερε ότι ξένοι άνδρες μπήκαν σε ένα κλαμπ της πόλης και άρχισαν να αγγίζουν γυναίκες στα οπίσθιά τους. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι δράστες, με βάση την εμφάνισή τους ήταν αραβικής καταγωγής. Ανέφερε ακόμη ότι δύο μαθήτριες 16 και 17 ετών έπεσαν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων στην αγορά της πόλης την Πρωτοχρονιά. «Ημασταν σε πανικό, μας άγγιζαν παντού. Εσπρωχνες το ένα χέρι, εμφανιζόταν άλλο. Μας άρπαζαν από τα στήθη μας, τα οπίσθιά μας... ».

Η γερμανική εφημερία αναφέρει ότι στη Στουτγάρδη 15 άνδρες αραβικής καταγωγής επιτέθηκαν σε μια ομάδα 18χρονων κοριτσιών αγγίζοντάς τες σε όλο τους το σώμα. Τα κορίτσια σώθηκαν όταν έβαλαν τις φωνές και παρενέβησαν δυο περαστικοί για να τις σώσουν. Εντωμεταξύ τους είχαν κλέψει χρήματα και κινητά τηλέφωνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κολώνια σεξουαλικές επιθέσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ