Τουρκία: Ντου σε εργοστάσιο που έφτιαχνε «μαϊμού» σωσίβια -Πλούτιζαν σε βάρος των προσφύγων [βίντεο] - iefimerida.gr

Τουρκία: Ντου σε εργοστάσιο που έφτιαχνε «μαϊμού» σωσίβια -Πλούτιζαν σε βάρος των προσφύγων [βίντεο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ολόκληρη παράνομη βιομηχανία που ανθούσε σε βάρος των προσφύγων ξεσκέπασε η τουρκική αστυνομία στην Σμύρνη η οποία σε έφοδό της ανακάλυψε ένα εργοστάσιο παραγωγής σωσιβίων με υλικά τα οποία δεν έφεραν τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Την αποκάλυψη έκαναν το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Dogan, τονίζοντας ότι η αστυνομία κατάσχεσε 1.263 σωσίβια από το εργοστάσιο στο οποίο εργάζονταν παράνομα και δύο παιδιά από την Συρία.

Η έφοδος έγινε την ίδια εβδομάδα που η θάλασσα ξέβρασε στις τουρκικές ακτές, τα πτώματα περισσότερων από 30 πρόσφυγες οι οποίοι προσπάθησαν με τραγικά αποτελέσματα να φτάσουν στην Ελλάδα. Μερικοί από αυτούς φορούσαν τα εν λόγω σωσίβια κινώντας υποψίες στην τουρκική αστυνομία καθώς έμοιαζαν με προϊόντα μαϊμούδες.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι πρόκειται για ένα εμπόριο το οποίο ανθεί ιδιαίτερα στις τουρκικές ακτές με τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με αυτό να πλουτίζουν. «Πουλάμε μόνο ένα ή δύο ζευγάρια παπούτσια την ημέρα» είπε ένας υπάλληλος καταστήματος στον Guardian για να συνεχίσει: «Αλλά πουλάμε 100 με 300 σωσίβια. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού ήταν χιλιάδες, τα εργοστάσια δεν προλάβαιναν».

Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα, τα μαϊμού -σωσίβια είχαν το brand «Yamaxa» κατά τηγν γνωστή μάρκα «Yamaha» που κοστίζει την διπλάσια τιμή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εργοστάσιο ΜΑΪΜΟΥ ΣΩΣΙΒΙΑ Σμύρνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ