Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει για το Ασφαλιστικό -Εκστρατεία και για το χρέος - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει για το Ασφαλιστικό -Εκστρατεία και για το χρέος

Επίμονες προσπάθειες για τη διαμόρφωση πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών καταβάλλει το Μέγαρο Μαξίμου, μετά και την άκαρπη… επιχείρηση να βρει-τουλάχιστον σε πρώτη φάση- συναίνεση για το νέο ασφαλιστικό από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το μείζον στοίχημα για το κυβερνητικό επιτελείο και το στρατηγείο της Ηρώδου Αττικού είναι η κατάλληλη προετοιμασία, σε όλα τα επίπεδα, για τις Συμπληγάδες που βρίσκονται προ των πυλών.

Για το λόγο αυτό, ο πρωθυπουργός ξεκινά από σήμερα διάλογο και επαφές με τους εργοδοτικούς φορείς, με τους οποίους και θα επιχειρήσει να "ζυμωθεί" ενόψει των επώδυνων παρεμβάσεων που περιλαμβάνει το ασφαλιστικό και τις οποίες η κυβέρνηση καλείται μέσα σε ένα μήνα να κάνει νόμο του κράτους.

Ο Τσίπρας «βλέπει» φορείς
Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει στις 11 το πρωί, τετ α τετ με τις ηγεσίες του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και του ΣΕΤΕ και στο τραπέζι της συζήτησης, θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα βρεθεί το θέμα της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών.

Το ενδεχόμενο αύξησης των εργοδοτικών εισφορών βρίσκει αντίθετες τις εργοδοτικές οργανώσεις-όχι όλες-, οι οποίες κάνουν λόγο για "ανεδαφικές και αναποτελεσματικές" λύσεις. Με ενδιαφέρον ωστόσο αναμένεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού, και το αν θα παρουσιάσει μία σειρά αντισταθμιστικών μέτρων, την ώρα που η εν λόγω πρόταση παραμένει "αγκάθι" και από την πλευρά των δανειστών.

Σε 7 ευρωπαϊκές πόλεις ο Τσακαλώτος
Το δρόμο της αναζήτησης γρήγορων και αποτελεσματικών λύσεων όμως ακολουθούν και οι υπουργοί, Γιώργος Κατρούγκαλος και Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Οι δυο τους ξεκινούν "επιχείρηση ενημέρωσης" εκτός συνόρων, με στόχο να εξασφαλίσουν το… διαβατήριο στην πορεία προς τους κρίσιμους σταθμούς του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου. Απώτερος στόχος βέβαια, είναι να ανοίξει η συζήτηση για το Χρέος.

Ο υπουργός Οικονομικών ετοιμάζει βαλίτσες και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το πρόγραμμα των επισκέψεων του κ. Τσακαλώτου περιλαμβάνει επτά ευρωπαϊκές πρωτεύουσες: Λισαβόνα, Ρώμη, Παρίσι, Ελσίνκι, Άμστερνταμ, Βερολίνο και Βρυξέλλες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον βέβαια,αποκτά η συνάντησή του με τον Β.Σόιμπλε.

Ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, θα βρεθεί από αύριο και για δύο ημέρες (8-10 Ιανουαρίου) στο Βερολίνο, όπου και θα έχει επαφές με Ευρωπαίους ομολόγους του και συνδικάτα, σε μία προσπάθεια να επικοινωνήσει τις ελληνικές θέσεις και να βρει στηρίγματα.Στις 14-16 του Γενάρη ο υπουργός Εργασίας θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου θα συμμετάσχει σε συνάντηση χωρών – μελών του ΟΟΣΑ.

Μπαράζ συνεχόμενων νομοσχεδίων
Τέλος, η κυβερνητική ηγεσία εστιάζει στις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή τους επόμενους δύο μήνες.
Ένας πρώτος προγραμματισμός θα γίνει στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων, ενώ στα "πρώτης προτεραιότητας" βρίσκονται αυτά της δημόσιας διοίκησης, ο αναπτυξιακός νόμος, η εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων καταθέσεων και η αδειοδότηση των καναλιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ