Οι KollektivA και ο Οσκαρ Ουάιλντ στο ΙΜΚ -Ακατάλληλο για ανηλίκους [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι KollektivA και ο Οσκαρ Ουάιλντ στο ΙΜΚ -Ακατάλληλο για ανηλίκους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η «Μπαλάντα της Φυλακής» είναι ένα ποίημα που ενέπνευσε ένα μουσικό δίσκο, στη συνέχεια αναπτύχθηκε σε θεατρικό κείμενο το οποίο αργότερα μεταφέρθηκε σε ένα ολοκληρωμένο παραστασιακό δρώμενο, με τη συμμετοχή μουσικών, ηθοποιών και χορευτών. Στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Θέμα του έργου είναι το δίπολο «εγκλεισμός – απελευθέρωση» και είναι εμπνευσμένο από το ποίημα του Oscar Wilde, «Η μπαλάντα της Φυλακής του Ρέντινγκ» (The Ballad Of Reading Gaol -1897), το οποίο ο μεγάλος Ιρλανδός δημιουργός έγραψε λίγο μετά την αποφυλάκισή του.

Οι KollektivA και ο Οσκαρ Ουάιλντ στο ΙΜΚ -Ακατάλληλο για ανηλίκους [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανήλικους κάτω των 15 ετών, οπότε για την είσοδο στο χώρο, είναι απαραίτητη η γονική συναίνεση.

Οι KollektivA και ο Οσκαρ Ουάιλντ στο ΙΜΚ -Ακατάλληλο για ανηλίκους [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Καθημερινές μορφές ατομικού και συλλογικού εγκλεισμού. Ο σύγχρονος Κόσμος ως φυλακή. Η πρωταρχική ανάγκη για ελευθερία. Η παραστασιακή ανάπτυξη ενός hard rock δίσκου όπου μουσικοί, ηθοποιοί και χορευτές συναντιούνται για να αφηγηθούν μια ιστορία απελευθέρωσης τον καιρό των φυλακισμένων συνειδήσεων. Ήχος, φωνή και σώμα συγκλίνουν για να καταθέσουν μια ρηξικέλευθη προσέγγιση στη δυνητική συνέργεια μεταξύ των τεχνών, συνθέτοντας μια πρόταση που ανάγει το θεατρικό δρώμενο σε ολοκληρωμένη βιωματική εμπειρία.

Χρειάστηκαν η σημαντική ανταπόκριση του κοινού στο εγχείρημα και η συνεργασία των KollektivA με σπουδαίους, ανερχόμενους καλλιτέχνες, ώστε να στηθεί η σκηνική εκδοχή της «Μπαλάντας της Φυλακής» σε φόρμες πρωτόγνωρες για το ελληνικό κοινό και να δημιουργηθεί μια παράσταση απολύτως πρωτοποριακή, στημένη όμως εξ ολοκλήρου ανεξάρτητα.

Τη σκηνοθεσία και τις χορογραφίες ανέλαβε ο Τάσος Μπεκιάρης, ενώ τη μεταφορά στο θέατρο έκανε η Χριστίνα Μητροπούλου, που σημειώνει, οτι μουσική, χορός και λόγος, γίνονται ένα σε αυτή την παράσταση.
«Διαφορετικά μέσα ενώνονται για να αφηγηθούν μία ιστορία απελευθέρωσης σε όλα τα επίπεδα. Με όλα τα στοιχεία της σύνθεσής της, «Η Μπαλάντα της Φυλακής» δεν είναι ένα τυπικό έργο. Δεν πρόκειται για κλασσικό θέατρο, ούτε performance art, ούτε χοροθέατρο, ούτε μιούζικαλ, ούτε ροκ όπερα. Είναι κάτι διαφορετικό, ξεχωριστό, κάτι που φτιάξαμε εμείς μετά από όλο αυτό το ταξίδι σε μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη διεργασία δημιουργίας».

Οι KollektivA και ο Οσκαρ Ουάιλντ στο ΙΜΚ -Ακατάλληλο για ανηλίκους [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ερμηνεύουν: Γιάννης Γιαραμαζίδης, Γιώργος Ζιώγαλας, Αριστοτέλης Μαγουλάς, Ιάκωβος Μινδρινός, Γιώργος Τσαγκαράκης, Εύη Χατζάκη
KollektivA: Θανάσης Χουλιαράς, Φάνης Μαργαρώνης, Γιώργος Θεοφάνους, Μάκης Κρέτσης, Γιώργος Παύλου, Δημήτρης Γιαννούχος

Η παράσταση παρουσιάζεται τις Κυριακές 10, 17, 24, 31 Ιανουαρίου στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, λίγο πριν την αναμενόμενη κυκλοφορία του νέου album των KollektivA.

Η παράσταση
«Η Μπαλάντα της Φυλακής» βασισμένη σε ποίημα του Όσκαρ Ουάιλντ
Μουσική-Διεύθυνση Παραγωγής: KollektivA
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210 3418 550
Εισιτήρια 12 και 15 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ