Μόνο σήμερα, το «Πρωινό Αστρο» του Ρίτσου στο Aλκυονίς [εικόνες] - iefimerida.gr

Μόνο σήμερα, το «Πρωινό Αστρο» του Ρίτσου στο Aλκυονίς [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη. Μουσική: Σάκης Τσιλίκης. Ενα διαφορετικό μουσικό ταξίδι στην ποίηση.

«Το "Πρωινό Αστρο" είναι μια μικρή εγκυκλοπαίδεια υποκοριστικών» έλεγε ο Γιάννης Ρίτσος. Το έργο, εκτός από τη μεγάλη χαρά του ποιητή, αναδεικνύει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι άνθρωποι, για ένα καλύτερο αύριο, για τα παιδιά όλου του κόσμου...

 Μόνο σήμερα, το «Πρωινό Αστρο» του Ρίτσου στο Aλκυονίς [εικόνες] | iefimerida.gr 0


«Κοιμήσου./ Να μεγαλώσεις γρήγορα./ Είναι πικρή - πικρή η ζωή μας, κοριτσάκι,/ Και πρέπει να τη σιάξουμε γλυκιά - γλυκιά τη ζωή σου./ Κοιμήσου, κοριτσάκι./ ...Έκανες ένα λάθος, κοριτσάκι./ Η χαρά δε γράφεται με πράσινο./ Γράφεται με κόκκινο/ Η χαρά είναι/ Κόκκινο γαρύφαλλο./ Να το θυμάσαι:/ Κόκκινο γαρύφαλλο./ Μεθαύριο θα σου πω».

 Μόνο σήμερα, το «Πρωινό Αστρο» του Ρίτσου στο Aλκυονίς [εικόνες] | iefimerida.gr 1



Μουσική: Σάκης Τσιλίκης και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη. Τραγουδούν: Δημήτρης Ψαριανός, Νίκος Θεοδωράκης. GUEST: Μιχάλης Κακέπης. Αφήγηση: Γιάννης Ρούσσος, Χρύσα Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Γκελαμέρης, Άννα Λιάμμη.

 Μόνο σήμερα, το «Πρωινό Αστρο» του Ρίτσου στο Aλκυονίς [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Κινηματογράφος Αλκυονίς: Ιουλιανού 42-46, Αθήνα
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Κρατήσεις στα τηλέφωνα: 210 8220008, 210 8220023

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σινεμά Ποίηση Γιάννης Ρίτσος Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ