Η Κομισιόν για τη δοκιμή βόμβας υδρογόνου από την Βόρεια Κορέα - iefimerida.gr

Η Κομισιόν για τη δοκιμή βόμβας υδρογόνου από την Βόρεια Κορέα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου που, όπως ισχυρίζεται, πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα αποτελεί "σοβαρή παραβίαση" της διεθνούς υποχρέωσης της χώρας να μην κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Αν επιβεβαιωθεί, αυτή η ενέργεια αποτελεί μια σοβαρή παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων της Βόρειας Κορέας να μην παραγάγει ή να μην δοκιμάσει πυρηνικά όπλα, όπως αναφέρεται σε πολλά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών", ανέφερε σε δήλωσή της η Φεντερίκα Μογκερίνι. Είπε πως συνιστά επίσης "απειλή στην ειρήνη και την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής της Βορειοανατολικής Ασίας".

Η Μογκερίνι κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να επαναλάβει έναν "αξιόπιστο και με νόημα" διάλογο με τη διεθνή κοινότητα και να "σταματήσει αυτή την παράνομη και επικίνδυνη συμπεριφορά".

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας δήλωσε ότι θα έχει σήμερα συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ