Telegraph: Σε τροχιά σύγκρουσης με τους δανειστές η Αθήνα -Εχει τη μεγαλύτερη δαπάνη για συντάξεις [πίνακας] - iefimerida.gr

Telegraph: Σε τροχιά σύγκρουσης με τους δανειστές η Αθήνα -Εχει τη μεγαλύτερη δαπάνη για συντάξεις [πίνακας]

(SOOC/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υπόσχεση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν θα προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων φέρνει την Αθήνα σε τροχιά σύγκρουσης με τους δανειστές, μήνες μετά το νέο πρόγραμμα, γράφει η Telegraph.

Οι δαπάνες για τις συντάξεις έχει αποδειχθεί το βασικό εμπόδιο μεταξύ Ελλάδας και δανειστών κατά τη διάρκεια των βασανιστικών διαπραγματεύσεων του τελευταίου χρόνου, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα. Το ΔΝΤ πίεσε πιο σκληρά για γενναίες περικοπές, οδηγώντας τον Αλέξη Τσίπρα να απαιτήσει να μην μετάσχει το Ταμείο στο νέο πρόγραμμα, υπενθυμίζει η Telegraph.

Οι Ελληνες έχουν δει τις συντάξεις τους να μειώνονται κατά 40% τα τελευταία πέντε χρόνια, μία συρρίκνωση που κρίθηκε αντισυνταγματική από το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας, σημειώνει ακόμη το δημοσίευμα, το οποίο παραθέτει όμως και έναν πίνακα σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη δαπάνη για συντάξεις- επί ποσοστού του ΑΕΠ- στην ευρωζώνη.

Telegraph: Σε τροχιά σύγκρουσης με τους δανειστές η Αθήνα -Εχει τη μεγαλύτερη δαπάνη για συντάξεις [πίνακας] | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με την Κομισιόν, οι μεταρρυθμίσεις θα συζητηθούν με τους δανειστές πριν από την αξιολόγηση του προγράμματος, μέσα σε αυτό το μήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συντάξεις δανειστές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ