Νέο πανευρωπαϊκό κόμμα δημιουργεί ο Βαρουφάκης –Το όνομά του DIEM25, θα ανακοινωθεί στις 9 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο - iefimerida.gr

Νέο πανευρωπαϊκό κόμμα δημιουργεί ο Βαρουφάκης –Το όνομά του DIEM25, θα ανακοινωθεί στις 9 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eνα αριστερό νέο κόμμα θα ιδρύσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, που φιλοδοξεί να βάλει τέλος στον «κατακερματισμό στην Ευρώπη».

Η ανακοίνωση του νέου πολιτικού φορέα θα γίνει, σύμφωνα με ρεπορτάζ του politico.eu, στις 9 Φεβρουαρίου στο θέατρο «Φολκσμπίνε» στην πλατεία Ρόζα Λούξεμπουργκ, στο Βερολίνο.

Το «Κίνημα για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025» όπως θα είναι το όνομά του, ή DIEM25 (Democracy in Europe Movement 2025), φιλοδοξεί να προσφέρει έναν «τρίτο δρόμο» στους Ευρωπαίους πολίτες, μια εναλλακτική ανάμεσα στην επιστροφή στο «κουκούλι του έθνους-κράτους» και στις «αντιδημοκρατικές δομές των σημερινών ευρωπαϊκών θεσμών».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, ως αντίδραση και στη μετάλλαξη -κατά τη γνώμη του- του πρώην κόμματός του, του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος Βαρουφάκης Diem 2025
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ