Το αλαλούμ με τις αποδείξεις -Αναπάντητα ερωτήματα για το χτίσιμο του αφορολόγητου - iefimerida.gr

Το αλαλούμ με τις αποδείξεις -Αναπάντητα ερωτήματα για το χτίσιμο του αφορολόγητου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 2016 μπήκε και σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ οι αποδείξεις που θα «μετράνε» για να συμπληρωθεί το αφορολόγητο όριο θα είναι αυτές που θα προέρχονται από ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω τράπεζας ή πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Ωστόσο παραμένουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα αναφορικά με τις συναλλαγές που θα «βοηθούν» τους φορολογούμενους να πιάσουν το αφορολόγητο.

Το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων ενός νοικοκυριού φεύγει σε σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα, ωστόσο δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα μετρούν οι αποδείξεις των δύο στο αφορολόγητο. Την ίδια στιγμή περίπτερα και παντοπωλεία δεν έχουν το ειδικό μηχάνημα για κάρτες, άρα θα πρέπει να υποχρεωθούν άμεσα να αποκτήσουν μηχανήματα.
Καμία διευκρίνιση δεν υπάρχει ακόμα και για το τι θα ισχύει με τα delivery και αν οι διανομείς κατ οίκον θα έχουν το ειδικό μηχάνημα. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που προκύπτουν και το ΥΠΟΙΚ καλείται να δώσει απαντήσεις άμεσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αποδείξεις κάρτα αφορολόγητο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ