Γ.Γ. υπουργείου Εργασίας: Αν ίσχυε σήμερα η εθνική σύνταξη, θα ήταν 384 ευρώ - iefimerida.gr

Γ.Γ. υπουργείου Εργασίας: Αν ίσχυε σήμερα η εθνική σύνταξη, θα ήταν 384 ευρώ

(EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν δεν δοθεί λύση στο ασφαλιστικό, σε ένα χρόνο δεν θα υπάρχει δυνατότητα να πληρώνονται οι συντάξεις, προειδοποίησε ο Ανδρέας Νεφελούδης.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές. Οπως εξήγησε, μιλώντας στο Mega, αυτό το μέτρο δεν καθορίζει τη βιωσιμότητα ως προς τις κύριες συντάξεις αλλά αφορά τη διαδικασία σταθεροποίησης του συστήματος εις το διηνεκές.

Μιλώντας για την εθνική σύνταξη, την οποία χαρακτήρισε ως το βασικό σκαλοπάτι στο νέο ασφαλιστικό, σημείωσε ότι αν αυτή ίσχυε από σήμερα, θα ήταν της τάξης των 384 ευρώ μηνιαίως. Το ύψος της, εξήγησε, καθορίζεται από το 60% του εισοδήματος φτώχειας και αφορά όσους έχουν συμπληρώσει 15 χρόνια εργασιακού βίου.

Στο δεύτερο κομμάτι, την αναλογική σύνταξη, θα γίνεται η διαδικασία αναπλήρωσης, πρόσθεσε. «Εμείς θα προσπαθήσουμε για ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης» δήλωσε ακόμη.

Ο κ. Νεφελούδης τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στις κύριες συντάξεις, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα συγχωνευθούν κύριες και επικουρικές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ