Ηχηρή παρέμβαση Στουρνάρα: Δεν νοείται νέα οπισθοδρόμηση – Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει θετικά - iefimerida.gr

Ηχηρή παρέμβαση Στουρνάρα: Δεν νοείται νέα οπισθοδρόμηση – Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει θετικά

Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηχηρή παρέμβαση έκανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας προειδοποιώντας ότι η χώρα δεν θα αντέξει επανάληψη σκηνικού των αρχών του 2015.

Ο κ. Στουρναρας, σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής σημειώνει με νόμα ότι η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει επιτυχώς.

«Μια ενδεχόμενη αποτυχία στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά επαναφέροντας στη μνήμη την αρνητική εμπειρία του πρώτου εξαμήνου του 2015. Επανάληψης αυτής της εμπειρίας εμπεριέχει μεγάλους κινδύνους που δύσκολα θα τους αντέξει αυτή τη φορά η ελληνική οικονομία» προειδοποιεί ο κ. Στουρνάρας. Τονίζει μάλιστα πως η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης είναι το κλειδί για την επιστροφή καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα, την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας αλλά και την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους.

«Σήμερα δεν νοείται νέα οπισθοδρόμηση» αναφέρει ο διοικητής της ΤτΕ και καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει τη συμφωνία που διαπραγματεύτηκε με τους εταίρους και τη Βουλή να συμβάλλει στην ολοκλήρωση του νομοθετικού έργου με το οποίο υλοποιείται αυτή η συμφωνία.

Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας προειδοποιεί ότι η Ε.Ε. πλέον, λόγω προσφυγικού, τρομοκρατίας και άλλων παραμέτρων θα αντιμετωπίσει πολύ πιο δύσκολα μια νέα ελληνική κρίση.

Μάλιστα τονίζει πως όλα αυτά «καθιστούν άκρως επικίνδυνη μια ενδεχόμενη αποτυχία των διαπραγματεύσεων στο Eurogroup και μεταφορά τους σε συμβούλιο κορυφής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ