Οι τράπεζες καλούν την κυβέρνηση να αυξήσει το όριο αναλήψεως στα 500 ευρώ εβδομαδιαίως - iefimerida.gr

Οι τράπεζες καλούν την κυβέρνηση να αυξήσει το όριο αναλήψεως στα 500 ευρώ εβδομαδιαίως

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την χαλάρωση των capital controls ζητούν από την κυβέρνηση οι τράπεζες, με στόχο την διευκόλυνση των επιχειρήσεων και των πολιτών.

Μέσω επιστολής τους τραπεζικά στελέχη κάνουν λόγο πως η ανάγκη χαλάρωσης είναι και για ψυχολογικούς λόγους, ζητώντας το εβδομαδιαίο όριο ανάληψης να αγγίξει τα 500 ευρώ, από 420 που είναι σήμερα, αλλά και να υπάρχει δυνατότητα σωρευτικής ανάληψης του ποσού που αντιστοιχεί σε ένα μήνα.

Παράλληλα, κάνουν λόγο για χαρακτηρισμό ως νέου χρήματος αυτό που βγαίνει από σεντούκια, αλλά και να μπορεί κάποιος να κάνει ανάληψη έως και το 10% του ποσού. Αυτό ισχύει για τα χρήματα του έρχονται από το εξωτερικό, αλλά όχι γι' αυτά που προέρχονται από το σπίτι και θέλει κάποιος να τα βάλει στην τράπεζα.

Επιπλέον, ζητείται από τις τράπεζες να μπορεί ένας πολίτης να ανοίξει λογαριασμό με συνδικαιούχο, αλλά και να μπορεί να «σπάσει» την προθεσμιακή κατάθεση ακόμη και αν δεν επιθυμεί να πληρώσει φορολογικές υποχρεώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τράπεζες κυβέρνηση capital controls
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ