Τσίπρας για Ασφαλιστικό: Χωρίς μεταρρύθμιση, σε 5 χρόνια δεν θα μπορούμε να δίνουμε συντάξεις - iefimerida.gr

Τσίπρας για Ασφαλιστικό: Χωρίς μεταρρύθμιση, σε 5 χρόνια δεν θα μπορούμε να δίνουμε συντάξεις

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνομιλία με τους δημοσιογράφους που ήταν στο Μέγαρο Μαξίμου είχε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στους κυβερνητικούς συντάκτες, χαρακτήρισε κρίσιμο μήνα τον Φεβρουάριο, ξεκαθάρισε ωστόσο πως η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη για την αξιολόγηση.

Ο κ. Τσίπρας έδωσε και το στίγμα για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης με το νέο έτος: ασφαλιστικό, «κόκκινα» δάνεια και μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

«Αναγκαία η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό για να έχουμε να δώσουμε συντάξεις»
Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, χαρακτήρισε αναγκαία τη μεταρρύθμιση που πρέπει να γίνει, «διαφορετικά σε 5 χρόνια δεν θα μπορούν να δίνονται συντάξεις». Για τις επικουρικές συντάξεις τόνισε πως η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να καλύψει το σύνολο των συντάξεων και να επικρατήσουν κριτήρια δικαιοσύνης.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η Ελλάδα ήταν πρώτη σε απορροφητικότητα για το ΕΣΠΑ, αντλώντας 5 δισ. τους τελευταίους 3 μήνες και 2 δισ. για τους αγρότες, σχολιάζοντας πως το 2015 έκλεισε «με καλά νέα για την κυβέρνηση».

Τέλος, αναφέρθηκε και στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, λέγοντας πως θα σταματήσουν και ότι η τελευταία για το παράλληλο πρόγραμμα κατατέθηκε χθες και από εδώ και πέρα θα έρχονται με τη μορφή νομοσχεδίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ