Κονστάντσιο (αντιπρόεδρος ΕΚΤ): Η ελληνική κρίση έχει ξεπεραστεί - iefimerida.gr

Κονστάντσιο (αντιπρόεδρος ΕΚΤ): Η ελληνική κρίση έχει ξεπεραστεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πεποίθηση πως η ελληνική κρίση έχει ξεπεραστεί εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Βίτορ Κονστάντσιο, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Börsen-Zeitung.

Ωστόσο, τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ευρώπη.

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Είναι ευθύνη της Ελλάδας και των άλλων χωρών της Ευρωζώνης να τηρηθούν όσα συμφωνήθηκαν», δήλωσε.

Οσον αφορά το ενδεχόμενο Grexit, ο Πορτογάλος αντιπρόεδρος της ΕΚΤ υπογράμμισε πως «αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν μια χώρα αποφασίσει μόνη της να βγει από το ευρώ, και δεν μπορεί να απελαθεί νόμιμα από την Ευρωζώνη. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να της «ασκηθεί κάποια πίεση» προς αυτή την κατεύθυνση».

«Η ΕΚΤ δεν έχει γνώμη για το αν μια χώρα μπορεί να μπει ή να φύγει από το ευρώ. Είμαστε μόνο υπεύθυνοι για την διασφάλιση της ενότητας της νομισματικής ένωσης, ανεξάρτητα από τη σύνθεσή της. Όμως κάθε συζήτηση για την ενδεχόμενη έξοδο μίας χώρας εξασθενεί τη νομισματική ένωση συνολικά και επίσης σημαίνει πρόσθετα οικονομικά κόστη για όλες τις χώρες», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για την προσφυγική κρίση, ανέφερε πως παρά τον αιφνιδιασμό τους καλοκαιριού, η κατάσταση πλέον ελέγχεται.

«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα έντονο δημογραφικό πρόβλημα, και η είσοδος ενός δυναμικού και ενεργού πληθυσμού μπορεί να αλλάξει πολλά από τα οικονομικά δεδομένα σε πολλές χώρες», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βίτορ Κονστάντσιο ΕΚΤ Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ