Ξένοι τουρίστες είναι οι οκτώ στους δέκα που κάνουν διακοπές σε κάμπινγκ [πίνακες] - iefimerida.gr

Ξένοι τουρίστες είναι οι οκτώ στους δέκα που κάνουν διακοπές σε κάμπινγκ [πίνακες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαντικά αυξήθηκαν οι αλλοδαποί τουρίστες που επέλεξαν το κάμπινγκ ή τα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου για τις διακοπές τους ενώ οριακή αύξηση καταγράφεται στις αφίξεις ελλήνων τουριστών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το διάστημα Ιανουαρίου Σεπτεμβρίου 2015 παρουσιάζεται σημαντική αύξηση σε απόλυτες τιμές στις αφίξεις και διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών στο σύνολο των καταλυμάτων ξενοδοχειακού τύπου και κάμπινγκ κατά 4,9% και 2,4% αντίστοιχα.

Ξένοι τουρίστες είναι οι οκτώ στους δέκα που κάνουν διακοπές σε κάμπινγκ [πίνακες] | iefimerida.gr 0

Στους ημεδαπούς η αύξηση είναι μικρή και ανέρχεται στο 2,8% στις αφίξεις και στο 1% στις διανυκτερεύσεις σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Από τα στοιχεία της κίνησης των καταλυµάτων ξενοδοχειακού τύπου και κάµπινγκ προκύπτει ότι, για το διάστηµα Ιανουαρίου - Σεπτεµβρίου 2015, η µέση παραµονή ανά άτοµο ανέρχεται σε 4,3 διανυκτερεύσεις.

Ξένοι τουρίστες είναι οι οκτώ στους δέκα που κάνουν διακοπές σε κάμπινγκ [πίνακες] | iefimerida.gr 1

Συγκεκριµένα η µέση παραµονή για τους αλλοδαπούς είναι 5,1 διανυκτερεύσεις ενώ για τους ηµεδαπούς είναι 2,5 διανυκτερεύσεις. Η συνολική πληρότητα κλινών στα ξενοδοχειακά καταλύµατα (πλην κάµπινγκ), η οποία υπολογίζεται από το σύνολο των διανυκτερεύσεων σε σχέση και µε τις κλίνες που λειτούργησαν, ανήλθε κατά το διάστηµα Ιανουαρίου - Σεπτεµβρίου 2015 σε 42,5% έναντι 41,9% κατά την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2014.

Ξένοι τουρίστες είναι οι οκτώ στους δέκα που κάνουν διακοπές σε κάμπινγκ [πίνακες] | iefimerida.gr 2

Το µεγαλύτερο ποσοστό της κίνησης καταλυµάτων ξενοδοχειακού τύπου και κάµπινγκ, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεµβρίου 2015, αναλογεί σε αλλοδαπούς τουρίστες, δηλαδή 70,9% των αφίξεων και 83,3% των διανυκτερεύσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κάμπινγκ αφίξεις ΕΛΣΤΑΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ