Γιατί πήγαν στο αεροδρόμιο Βαρουφάκης-Δανάη [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιατί πήγαν στο αεροδρόμιο Βαρουφάκης-Δανάη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος εθεάθησαν ο Γιάνης Βαρουφάκης και η Δανάη Στράτου.

Οχι για να φύγουν για κάποιο εξωτικό χριστουγεννιάτικο προορισμό, αφού θα περάσουν την Πρωτοχρονιά στην Αθήνα. Αλλά για να υποδεχθούν την κόρη του πρώην υπουργού Οικονομικών, Ξένια, από την Αυστραλία.

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε το Hello,

Η Ξένια Βαρουφάκη είναι καρπός του πρώτου γάμου του Γιάνη Βαρουφάκη και ζει μόνιμα στο Σίδνεϊ. Διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον πατέρα της αλλά και με την σύζυγό του, Δανάη Στράτου.

Γιατί πήγαν στο αεροδρόμιο Βαρουφάκης-Δανάη [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Γιατί πήγαν στο αεροδρόμιο Βαρουφάκης-Δανάη [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η σχέση Βαρουφάκη με την κόρη του, όπως την εξομολογήθηκε στο iefimerida

Mιλώντας στο iefimerida.gr τον Φεβρουάριο του 2013, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε αναφερθεί στις κομβικές στιγμές τους ζωής του, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην πρώτη του σύζυγο και κυρίως στην κόρη του Ξένια. Μια σχέση που, παρά την απόσταση, παραμένει εξαιρετικά ζωντανή, δυνατή. Μια σχέση που τροφοδοτείται από τρυφερότητα και γόνιμες αντιπαραθέσεις.

«Τρεις κομβικές στιγμές ξεχωρίζω στη ζωή μου. Η πρώτη ήταν η απόφασή που πήρα μετά τις βασικές σπουδές μου να ακολουθήσω πανεπιστημιακή καριέρα. Η δεύτερη είναι ότι έχασα ουσιαστικά την κόρη μου, την Ξένια. Ξέρετε, η κόρη μου είναι προϊόν μια κατάστασης για την οποία πάντα επέκρινα τα ζευγάρια που αν και βρίσκονταν προ του χωρισμού έκαναν παιδί. Το έβρισκα επαίσχυντο αυτό. Μέχρι που μου έτυχε και εμένα... Με τη σύζυγό μου είχαμε αποφασίσει να χωρίσουμε μετά από 10 χρόνια γάμου, όταν ξαφνικά έμεινε έγκυος. Προσπαθήσαμε να πειραματιστούμε με την πιθανότητα να είμαστε μαζί για το καλό του παιδιού. Μείναμε μαζί για ένα χρόνο στην Αθήνα μάλιστα, όμως δεν λειτούργησε. Η μητέρα της -που είναι ελληνικής καταγωγής, αλλά με περισσότερες ρίζες στην Αυστραλία- αποφάσισε να πάρει την Ξένια και να επιστρέψει στην Αυστραλία.

Γιατί πήγαν στο αεροδρόμιο Βαρουφάκης-Δανάη [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Μιλάω μαζί της καθημερινά μέσω Skype

Εκείνη την περίοδο που έχασα το παιδί, η τελευταία στιγμή στο αεροδρόμιο ήταν καθοριστική για εμένα. Έχω ένα παιδί στο Σίδνεϊ και βρίσκομαι σε συνεχή ετεροτοπία: Είμαι εδώ και εκεί ταυτόχρονα. Μιλάω καθημερινά μαζί της βέβαια -χθες μιλούσαμε 1 ώρα και 40 λεπτά στο skype, με κατηγορεί ότι πάσχω από λογοδιάρροια. Αρνείται προς το παρόν να μάθει ελληνικά -κάποια στιγμή με είχε πάρει τηλέφωνο, θυμωμένη με τους Πέρσες που ήταν αρκετά ανόητοι για να αφήσουν τον Αλέξανδρο να τους νικήσει. Γιατί; Επειδή τώρα είναι υποχρεωμένη να κάνει μαθήματα ελληνικών κάθε Δευτέρα και Παρασκευή...

Γιατί πήγαν στο αεροδρόμιο Βαρουφάκης-Δανάη [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ