Καλαμάρι 3,7 μέτρων βγήκε στα ρηχά στην Ιαπωνία [βίντεο] - iefimerida.gr

Καλαμάρι 3,7 μέτρων βγήκε στα ρηχά στην Ιαπωνία [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα τεράστιο καλαμάρι το οποίο σπάνια βρίσκεται μακριά από τα βαθιά νερά των ωκεανών, εντοπίστηκε να κολυμπάει κοντά σε μία προβλήτα στην κεντρική Ιαπωνία.

Το καλαμάρι είχε μήκος 3,7 μέτρα και εντοπίστηκε δίπλα σε βάρκες ψαράδων την παραμονή των Χριστουγέννων στον κόλπο Τογιάμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες έμεινε για αρκετές ώρες δίπλα στα αγκυροβόλια, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους ψαράδες να το βιντεοσκοπήσουν και να κάνουν ακόμα και υποβρύχιες λήψεις.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο λόγος για τον οποίο το καλαμάρι βρέθηκε να κολυμπάει τόσο κοντά στις ακτές, σύμφωνα με όσα δήλωσε όμως στο CNN ο ιδιοκτήτης ενός τοπικού καταστήματος με είδη κατάδυσης που το βοήθησε να βρει πάλι τον δρόμο του πίσω στις θάλασσες, φαινόταν αρκετά «ζωηρό».

«Η περιέργειά μου ήταν μεγαλύτερη από τον φόβο μου και έτσι πήδηξα στο νερό και το πλησίασα. Αυτό το καλαμάρι δεν φαινόταν τραυματισμένο και έδειχνε ζωηρό, βγάζοντας μελάνι και προσπαθώντας να τυλίξει τα πλοκάμια του γύρω μου», δήλωσε ο δύτης.

Για το συγκεκριμένο είδος καλαμαριού ελάχιστα είναι γνωστά, οι ειδικοί όμως εκτιμούν ότι μπορεί να φτάσει σε μήκος ακόμα και τα 13 μέτρα.

Στο παρακάτω βίντεο μία ομάδα επιστημόνων από την Ιαπωνία βιντεοσκόπησε το 2013 ένα γιγάντιο καλαμάρι στο φυσικό του περιβάλλον, στον Ειρηνικό Ωκεανό, 2.000 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλλασας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γιγανιτο καλαμαρι Ιαπωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ