Λεβέντης: Ο Τσίπρας θέλει οικουμενική, αλλά δεν τον αφήνουν οι υπουργοί του - iefimerida.gr

Λεβέντης: Ο Τσίπρας θέλει οικουμενική, αλλά δεν τον αφήνουν οι υπουργοί του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην πρότασή του για κυβέρνηση τεχνοκρατών «ευρύτερου πέλματος» που θα σχηματιστεί από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, επέμεινε ο Βασίλης Λεβέντης με νέες δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, παρά τις αντιδράσεις.

«Το πρώτιστο να σχηματιστεί κυβέρνηση ευρύτερου πέλματος πρέπει να δώσουμε προς τα έξω εικόνα ενότητας και σοβαρότητας» παρατήρησε. «Ο Καμμένος θα βγει από την κυβέρνηση εάν του το ζητήσει ο Καραμανλής» προέβλεψε εκ νέου, παρά τη διάψευση των ΑΝΕΛ.

«Ο Τσίπρας είναι σώφρων, έχει δώσει συγκατάθεση στη δημιουργία μεγάλου συνασπισμού, θέλει οικουμενική, αλλά δεν τον αφήνουν οι υπουργοί του» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΚΕ. «Το να δώσω ψήφο στον Τσίπρα είναι βλακώδης συναλλαγή» διευκρίνισε πάντως.

Ο κ. Λεβέντης δήλωσε μάλιστα ότι αν θα κυβερνήσει θα «είναι καθαρά θέμα τύχης και προσόντων». «Πιστεύω ότι έχω τα προσόντα να κυβερνήσω, το αν έχω και την τύχη θα το κρίνει το μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Βασίλης Λεβέντης χαρακτήρισε δε ως «μπετόν αρμέ» την ΚΟ της ΕΚΕ. «Είναι δεμένοι από ηθικής πλευράς» δήλωσε για το ενδεχόμενο να στηρίξουν κάποιοι εξ αυτών την κυβέρνηση.

Οσον αφορά το ασφαλιστικό, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προέβλεψε μειώσεις τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις. «Να διασφαλίσουμε το χιλιάρικο και στις κύριες συντάξεις, και να περικόψουμε τις συντάξεις των πλουσίων και να κόψουμε τις τρεις και τέσσερις συντάξεις» τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λεβέντης Τσίπρας οικουμενικη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ