Spiegel: Λιγότερα δώρα για τους Έλληνες στις γιορτές - iefimerida.gr

Spiegel: Λιγότερα δώρα για τους Έλληνες στις γιορτές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πτώση του τζίρου στην Ελλάδα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων σχολιάζει στην ηλεκτρονική σελίδα το Spiegel υποστηρίζοντας πως οι Ελληνες αυτές τις γιορτές θα πάρουν πολύ λιγότερα δώρα.

«Οι Έλληνες παίρνουν λιγότερα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος, όπως γράφει και η DW. «Πενιχρά δώρα: τα δώρα των γιορτών για πολλούς Έλληνες θα είναι μικρότερα. Ο τζίρος την περίοδο των Χριστουγέννων έπεσε πάνω από 8% και σε σχέση με το 2009 έπεσε σχεδόν στο μισό (…). Η Ελλάδα υποφέρει από το 2009 εξαιτίας μια δραματικής οικονομικής ύφεσης. Σχεδόν το 1/4 του ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε, οι μισθοί και οι συντάξεις συρρικνώθηκαν ακόμα περισσότερο. Ο κύριος λόγος για τον άσχημο τζίρο είναι η υψηλή ανεργία και το γεγονός ότι το 50% του εισοδήματος των Ελλήνων χάνεται στους έμμεσους ή άμεσους φόρους, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών. Ένας στους τέσσερις Έλληνες επίσημα δεν έχει δουλειά. Ένας στους δύο Έλληνες αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας της βαθιάς και μακροχρόνιας κρίσης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ DW Spiegel δώρα Χριστούγεννα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ