Τα 10 πράγματα που καθόρισαν τη μόδα το 2015 [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα 10 πράγματα που καθόρισαν τη μόδα το 2015 [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κροκί φόρεμα της Ριάνα, ο νέος σχεδιαστής του οίκου Gucci, η νέα «στολή» των μοντέλων, τα κόκκινα παπούτσια με κορδόνια... Για να τα ξέρετε όλα.

 Τα 10 πράγματα που καθόρισαν τη μόδα το 2015 [εικόνες] | iefimerida.gr 0

1. Παρακαλώ, 25 κιλά... αβγά για τη Ριάνα

Η τραγουδίστρια από τα Μπαρμπέιντος σηματοδότησε την επιστροφή της υπερβολής. Από κει που το 2014 όλα τα ρούχα των σταρ στα γκαλά ήταν σεμνά και ταπεινά, εμφανίστηκε η Ριάνα στον χορό του ΜΕΤ με αυτό το κροκί φόρεμα που ζύγιζε 25 κιλά (!) και τα άλλαξε όλα. Το όνομα του σχεδιαστή είναι Guo Pei και λίγα λεπτά μετά την επίμαχη εμφάνιση της Ριάνα, το φόρεμά του έκανε τον γύρο του κόσμου στα social media. Επίσης έδωσε το όνομά του σε διάφορα είδη ομελέτας. Η Ριάνα δεν ασχολήθηκε καθόλου με το θέμα.

 Τα 10 πράγματα που καθόρισαν τη μόδα το 2015 [εικόνες] | iefimerida.gr 1

2. Οι 6 μήνες που άλλαξαν τον Gucci

Τόσο του πήρε. Εξι μήνες μετά την έλευση του Αλεσάντρο Μικέλε στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Gucci, και ο ιταλικός οίκος αναγεννήθηκε. «Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί», δήλωσε η global buyer του ηλεκτρονικού καταστήματος net-a-porter, Σάρα Ρέτσον. «Ενας σχεδιαστής, μέσα σε έξι μήνες, αλλάζει τον οίκο και τον φέρνει στο Νο 2 των πωλήσεων! (μετά τον Saint Laurent)». Τα μπεστσέλερ; Γούνινα παντοφλέ λόφερς, η τσάντα Dionysus, η τσάντα Bamboo, τα φλοράλ κοστούμια, οι ζώνες με το διπλό G.

 Τα 10 πράγματα που καθόρισαν τη μόδα το 2015 [εικόνες] | iefimerida.gr 2

3. Η νέα «στολή» των μοντέλων

Μέχρι πρότινος όλα τα τοπ μοντέλα στις μεγάλες μητροπόλεις της μόδας φορούσαν στον δρόμο τα εξής: φαρδύ T-shirt Αlexander Wang, δερμάτινο biker μπουφάν Acne και skinny τζιν. Πάει αυτό λοιπόν. Φέτος τον χειμώνα όλα τα μοντέλα φοράνε: πολύ ψηλές μπότες (πάνω απ΄το γόνατο) με skinny τζιν ή πολύ κοντή φούστα. Και υπ΄όψιν, το τι φοράνε τα μοντέλα στον δρόμο, είναι βαρόμετρο για το τι θα φοράνε όλες οι νέες κοπέλες στον δρόμο, πάρα πολύ σύντομα!

 Τα 10 πράγματα που καθόρισαν τη μόδα το 2015 [εικόνες] | iefimerida.gr 3

4. Ο χρόνος φέρνει παραιτήσεις & απολύσεις

Η αποχώρηση του Ραφ Σίμονς από τον Dior και η εκπαραθύρωση του Αλμπέρ Ελμπάζ από τον Lanvin είχαν δύο κοινά στοιχεία: α) τάραξαν πολύ τα νερά της μόδας στο Παρίσι και β) έθεσαν σοβαρά το θέμα του πιεστικού χρόνου στους οίκους. «Ο χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός κι εγώ δεν είμαι από τους ανθρώπους που κάνουν τα πράγματα τόσο βιαστικά» δήλωσε ο Σίμονς για την παραίτησή του. Ο Ελμπάζ πάλι κράτησε το στόμα του κλειστό.

 Τα 10 πράγματα που καθόρισαν τη μόδα το 2015 [εικόνες] | iefimerida.gr 4

5. Το νέο σημείο G

Το Νο 1 μοντέλο του 2015 έχει προσωπικότητα, δεν φοβάται καθόλου την κριτική και ονομάζεται Τζίτζι Χαντίντ ή αλλιώς G. Αυτή τη χρονιά λοιπόν η G περπάτησε στις πασαρέλες Versace, Tommy Hilfiger, Balmain και Gianbatista Valli, εμφανίστηκε στο περίφημο σόου Victoria's Secret, πόζαρε στις καμπάνιες Top Shop, Max Mara και Tom Ford και σύντομα θα λανσάρει μια μικρή δική της σειρά ρούχων σε συνεργασία με τον Tommy Hilfiger. Με άλλα λόγια το 2015 ήταν η χρονιά της.

 Τα 10 πράγματα που καθόρισαν τη μόδα το 2015 [εικόνες] | iefimerida.gr 5

6. Το φλοράλ φόρεμα που θέλουν όλες οι στυλίστριες και οι bloggers

Είναι φαρδύ, χαλαρό, μποέμ, με ενσωματωμένο patchwork ζιβάγκο και φοριέται μπότες ή μποτίνια. Είναι γαλλικής προέλευσης, η μάρκα του λέγεται Vetements (=ρούχα) και το έχει σχεδιάσει ο Γεωργιανός Ντέμνα Γκβασάλια. Χμ. Το φόρεμα είναι χαριτωμένο, αλλά γιατί τόση υστερία; Στο κάτω κάτω δεν είναι και κάτι καινούργιο... Υπάρχει όμως κάτι καινούργιο: ο Γκβασάλια ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής στον οίκο Balenciaga αμέσως μετά την αποχώρηση του Αλεξάντερ Γουάνγκ, μέσα στο 2015. Γι αυτό και είναι τόσο hot.

 Τα 10 πράγματα που καθόρισαν τη μόδα το 2015 [εικόνες] | iefimerida.gr 6

7. Τζακ ποτ στα βραβεία

Ο νεοφερμένος (το 2014) Βρετανός σχεδιαστής στον οίκο Lowe, Τζ. Αντερσον πέρασε όλη τη χρονιά με μια σκέψη: πως θα καταφέρει να βγάλει τον ισπανικό οίκο δερμάτινων ειδών από την περιφέρεια, και να τον τοποθετήσει μέσα στο κέντρο των πραγμάτων όσον αφορά τη μόδα. Ε, λοιπόν, τον Νοέμβριο του 2015 αυτό το θέμα λύθηκε. Πως; Με τον ίδιο να κερδίζει μέσα σε ένα βράδυ τα βραβεία Καλύτερου Σχεδιαστή Ανδρικής Σειράς και Καλύτεροι Σχεδιαστή Γυναικείας Σειράς. Τζακ ποτ, δηλαδή.

 Τα 10 πράγματα που καθόρισαν τη μόδα το 2015 [εικόνες] | iefimerida.gr 7

8. Το πιο cool μοντέλο της χρονιάς!

Βασικά δεν είναι μοντέλο, είναι η βραβευμένη Αμερικανίδα συγγραφέας Τζόαν Ντίντιον, ετών 81, η οποία ποζάρισε για τη διαφημιστική καμπάνια του γαλλικού οίκου Celine και τους τρέλανε όλους. Γιατί; Διότι η καμπάνια θεωρήθηκε η καλύτερη για το 2015, η συγγραφέας κόσμησε όλα τα περιοδικά του κόσμου και όταν ρωτήθηκε πως αισθάνεται για την υστερία που προκάλεσε στον κόσμο της μόδας, εκείνη απάντησε: «Δεν πήρα είδηση τίποτα».

 Τα 10 πράγματα που καθόρισαν τη μόδα το 2015 [εικόνες] | iefimerida.gr 8

9. Τα παπούτσια του καλοκαιριού

Είναι αυτά που βλέπετε να φοράει η Ριάνα (με αυτό το άθλιο τζιν). Λέγονται Christy, είναι της μάρκας Aquazzura, και δένουν με λουράκια στον αστράγαλο. Μυτερά και σε κόκκινο χρώμα. Δύσκολα, πολύ δύσκολα, ένα μοντέλο παπουτσιών μπορούμε να πούμε ότι καθόρισε μια ολόκληρη σεζόν. Κι όμως αυτά το κατάφεραν, το καλοκαίρι του 2105. Πως μετριέται αυτό; Από τις αμέτρητες απομιμήσεις που κυκλοφόρησαν.

 Τα 10 πράγματα που καθόρισαν τη μόδα το 2015 [εικόνες] | iefimerida.gr 9

10. Η επιστροφή της Πριγκίπισσας Margot

Πρίγκιπας εν προκειμένω είναι ο Αλεσάντρο Μικέλε, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Gucci. Αυτός όρισε ως σημείο αναφοράς του για τη φετινή, πάρα πολύ πετυχημένη, κολεξιόν Gucci την ηρωΐδα Μάργκο Τένεμπάουμ από την υπέροχη κωμωδία του Γουές Αντερσον με τίτλο «Οικογένεια Τένεμπαουμ» (The Royal Tenenbaums, 2001). Τον ρόλο στην ταινία είχε υποδυθεί η Γκουίνεθ Πάλτροου. Τι έγινε ξαφνικα; Μετά την τρελή επιτυχία του Μικέλε, όλες οι fashionistas του κόσμου ξεσήκωσαν το στυλ της Μάργκο: παιδικά τσιμπιδάκια στα μαλλιά, πλεκτά ροζ γάντια, γούνα (της μαμάς ή σαν της μαμάς) και τσάντα Birkin (γνήσια ή μαϊμού) – τα 2 τελευταία, αναλόγως το βαλάντιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μόδα απολογισμός 2015
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ