Γεροβασίλη: Εξετάζουμε εναλλακτικές για να μην κόψουμε συντάξεις - iefimerida.gr

Γεροβασίλη: Εξετάζουμε εναλλακτικές για να μην κόψουμε συντάξεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην παραδοχή ότι η κυβέρνηση εξετάζει πράγματι «εναλλακτικές προτάσεις για αύξηση των πόρων στο σύστημα, αρνούμενη να προχωρήσει σε νέες μειώσεις», προχωρά με γραπτή δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Υπενθυμίζεται πως ένα από τα σενάρια που φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση είναι αυτό της επιβολής φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές προκειμένου να αποφευχθεί η μείωση κύριων συντάξεων.

Όπως αναφέρει , χαρακτηριστικά:
«Η λύση στο ασφαλιστικό είναι η αύξηση των εσόδων και όχι η περικοπή των κύριων συντάξεων. Η κυβέρνηση, λοιπόν, εξετάζει εναλλακτικές προτάσεις για αύξηση των πόρων στο σύστημα αρνούμενη να προχωρήσει σε νέες μειώσεις, όπως ζητούν κόμματα που έχουν ήδη μειώσει κατά έντεκα φορές τις συντάξεις.
Θυμίζουμε πως κάποιοι επέμεναν να υλοποιήσουμε την πρόταση των θεσμών με την οποία ζητούσαν την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την μείωση των κύριων συντάξεων και την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Όλγα Γεροβασίλη κυβέρνηση συντάξεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ