Ιταλός ΥΠΕΞ: Το ISIS θα προσπαθήσει να ξαναχτυπήσει αλλά είμαστε προετοιμασμένοι - iefimerida.gr

Ιταλός ΥΠΕΞ: Το ISIS θα προσπαθήσει να ξαναχτυπήσει αλλά είμαστε προετοιμασμένοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους θα επιχειρήσουν να χτυπήσουν ξανά, διατυπώνει ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι.

Ιταλός ΥΠΕΞ: Το ISIS θα προσπαθήσει να ξαναχτυπήσει αλλά είμαστε προετοιμασμένοι | iefimerida.gr 0

Ωστόσο, υποστηρίζει πως η Ευρώπη είναι καλύτερα προετοιμασμένη.

Μιλώντας στην ιταλική Repubblica, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, σχολίασε τις πρόσφατες απειλές του επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκνταντί, ο οποίος σε προειδοποιεί ότι «η Παλαιστίνη θα γίνει ο τάφος των Ισραηλινών», ο Τζεντιλόνι.«Το IK θέλει να επιδείξει ότι παραμένε ισχυρό, ωστόσο βρίσκεται σε πραγματική στρατιωτική δυσκολία» υποστηρίζει. Ο Π. Τζεντιλόνι δηλώνει ευθέως πως «γνωρίζουμε καλά ότι θα επιχειρήσουν να χτυπήσουν ξανά», ωστόσο εκτιμά πως «παρότι ο αγώνας θα είναι μακρύς, η δράση της διεθνούς κοινότητας έχει γίνει πιο αποτελεσματική».
Σχετικά με τον «κόκκινο συναγερμό» της Αυστρίας, ο Τζεντιλόνι επισημαίνει πως «στην Ιταλία καθώς και στην Ευρώπη έχουμε ξεκαθαρίσει καλά αυτό που έχουν κάνει οι τζιχαντιστές και οι ακόλουθοί τους και αυτό που μπορούν ακόμα να κάνουν. Εργαζόμαστε για την ασφάλεια, χωρίς να μας παραπλανούν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ