Βαρουφάκης: Ιδρύω πανευρωπαϊκό κίνημα τον Φεβρουάριο - iefimerida.gr

Βαρουφάκης: Ιδρύω πανευρωπαϊκό κίνημα τον Φεβρουάριο

Aris Oikonomou / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δικό του κίνημα ετοιμάζεται να δημιουργήσει ο Γιάνης Βαρουφάκης, που όπως τονίζει στόχο θα έχει «τον εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Την πρόθεσή του αυτή αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο περιοδικό «L'Espresso».

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, το κίνημα, που ετοιμάζει είναι «μοναδικό και ριζοσπαστικό».

«Θέλω να αποδείξω σε εκείνους που δέχονται τις αυταρχικές πολιτικές των ευρωπαϊκών αντι-δημοκρατικών θεσμών ότι υπάρχει μια τρίτη εναλλακτική λύση», ανέφερε.

Για μια ακόμη φορά εξέφρασε την άποψη πως τα «δρακόντεια μέτρα» που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από την ΕΕ, είχαν ως στόχο να αποτρέψουν τον ισπανικό λαό να ακολουθήσει τους Podemos.

Το ισπανικό κόμμα «οδεύει στη σωστή κατεύθυνση για να διαλυθεί ο άξονας εκείνων που τάσσονται υπέρ της πολιτικής της Τρόικας», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, για την ένταση που υπήρξε με την Ανγκελα Μέρκελ.

«Αν είχε κάνει και αν κάνει μία πραγματική αντιπολίτευση στην πολιτική του Βερολίνου, θα είχε αποφύγει να ασκηθεί μία απάνθρωπη πίεση στον Τσίπρα, μέχρι να παραδοθεί στις απαιτήσεις της Τρόικα, τις οποίες τώρα, αργοπορημένα, ο ίδιος ο Ρέντσι εκτιμά δυσάρεστες», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ