Electra Hotels & Resorts: 50 χρόνια ιστορία -Φιλοξενία αγνή, ελληνική, με ζεστασιά [εικόνες] - iefimerida.gr

Electra Hotels & Resorts: 50 χρόνια ιστορία -Φιλοξενία αγνή, ελληνική, με ζεστασιά [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όλα τα ξενοδοχεία βρίσκονται σε στρατηγικής σημασίας σημεία. Πιο κεντρικά δε γίνεται. Έχουν μοναδική θέα. Αποπνέουν αυτόν τον αέρα... κλασικού και έχουν μια ιδιαίτερη πολυτέλεια. Μα πάνω από όλα έχουν μια ζεστασιά. Αν περνάς απέξω θα σε τραβήξει μέσα, αν μπεις μέσα θα σε κάνει να πεις θέλω να μείνω και αν μείνεις θα σε κάνει να θέλεις να ξανάρθεις. Μιλάμε φυσικά για τα Electra Hotels!

Γνωρίζοντας καλά τι πάει να πει ελληνική φιλοξενία, οι ιδιοκτήτες τους, έφτιαξαν τέσσερα ξενοδοχεία προσαρμοσμένα στις ανάγκες του ταξιδιώτη. Και μάλλον, για να έχουν φιλοξενήσει πάνω από 6,5 εκατ. Επισκέπτες τα τελευταία πενήντα χρόνια, το πέτυχαν...

Ο όμιλος Electra Hotels & Resorts έχει στη διαχείρισή του τέσσερα ξενοδοχεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ρόδο. Από τα μέσα του 2016 θα προστεθεί ένα καινούργιο μέλος στην Αθήνα το “Electra Metropolis” πεντάστερο, με 220 δωμάτια στην οδό Μητροπόλεως και Βουλής.
Στην Αθήνα τα άλλα δύο ξενοδοχεία είναι το Electra Palace στην Πλάκα (N.Νικοδήμου 18-20) με απίστευτη θέα στην Ακρόπολη και το Electra Athens (Ερμού 5) στον πεζόδρομο του πιο εμπορικού δρόμου της χώρας.

Electra Athens

Με ιστορία 50 χρόνων, το Electra Athens είναι το πρώτο ξενοδοχείο του ομίλου (1965) που σίγουρα έχεις παρατηρήσει καθώς κατεβαίνεις (ή ανεβαίνεις) της Ερμού. Ανάμεσα στα μαγαζιά, υπάρχει μια είσοδος που ξεχωρίζει. Είναι διαφορετική και αποπνέει έναν άλλον αέρα... Ρίχνοντας μια ματιά θα δεις μέσα ανθρώπους να χαλαρώνουν μετά από μια μέρα δουλειάς, διασκέδασης, shopping ή και όλα μαζί.

Αν θέλεις να νιώσεις το ρυθμό της πόλης, αυτό το ξενοδοχείο είναι για σένα.

Electra Hotels & Resorts: 50 χρόνια ιστορία -Φιλοξενία αγνή, ελληνική, με ζεστασιά [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Electra Palace Athens

Αν κατεβαίνεις για πρώτη φορά στην Πλάκα, ή έστω πολλοστή αλλά περνάς πρώτη φορά από το σημείο και πέσεις πάνω στο Electra Palace Athens το σίγουρο είναι ότι θα εντυπωσιαστείς. Θα σταματήσεις, θα χαζέψεις, θα πεις θέλω να μείνω και εγώ εδώ. Θα μπεις σίγουρα και μέσα. Εκεί σε περιμένουν το Electra Roof Garden με τη συγκλονιστική θέα και την εξίσου συγκλονιστική κουζίνα (βραβευμένο για την ελληνική δημιουργική κουζίνα του), το Motivo στο lobby ή το Duck Tail, (εμπνευσμένο από τις παραδοσιακές βρετανικές λέσχες μπαρ του ξενοδοχείου) για το ποτό σου. Αν δε, μείνεις, τότε η εμπειρία θα σου μείνει απλά αξέχαστη. Μαρμάρινα μπάνια και μαλακά

Electra Hotels & Resorts: 50 χρόνια ιστορία -Φιλοξενία αγνή, ελληνική, με ζεστασιά [εικόνες] | iefimerida.gr 1

παπλώματα στα μοναδικά δωμάτια με τα κλασικά έπιπλα και τη συγκλονιστική θέα στην Ακρόπολη, δεν αποτελούν παρά μερικές μόνο από τις λεπτομέρειες που θα σε κάνουν να θυμάσαι αυτή την -πολυτελή- διαμονή σου, για πάντα. Κολυμπάς στην πισίνα και έχεις μπροστά σου την Ακρόπολη σαν πίνακα. Αν πάλι επιλέξεις να κολυμπήσεις στην εσωτερική πισίνα, μπορείς στη συνέχεια να δοκιμάσεις το spa με τις ειδικές θεραπείες ή και το γυμναστήριο του ξενοδοχείου.

Electra Hotels & Resorts: 50 χρόνια ιστορία -Φιλοξενία αγνή, ελληνική, με ζεστασιά [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Electra Hotels & Resorts: 50 χρόνια ιστορία -Φιλοξενία αγνή, ελληνική, με ζεστασιά [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Στους όμορφους χώρους εκδηλώσεων του ξενοδοχείου, που μπορούν να φιλοξενηθούν έως και 350 άτομα, το προσωπικό της μονάδας είναι έτοιμο ανά πάσα ώρα και στιγμή να στήσει για εσάς τη δεξίωση ή το δείπνο των ονείρων σας. Για κάθε περίσταση!

Electra Hotels & Resorts: 50 χρόνια ιστορία -Φιλοξενία αγνή, ελληνική, με ζεστασιά [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Electra Palace Thessaloniki

Είναι το μεγαλοπρεπές, ξενοδοχείο έμβλημα του Ομίλου, αλλά και της ίδιας της Θεσσαλονίκης! Βρίσκεται αδιαμφισβήτητα στο καλύτερο σημείο της πόλης στην πλατεία Αριστοτέλους και είναι το ξενοδοχείο που πάντα θες να μένεις όταν επισκέπτεσαι την πόλη. Αν έχεις πάει έστω και μια φορά στη Θεσσαλονίκη σίγουρα έχεις βγάλει φωτογραφία με φόντο το Electra Palace. Είναι επιβλητικό και αριστοκρατικό (αν μπεις δεν θες να βγεις: ξύλινες επενδύσεις, μαρμάρινα παρκέ και ξύλινα πατώματα, μαλακά χαλιά, chesterfield καναπέδες και περίτεχνα έπιπλα), αλλά και στο ιδανικότερο σημείο. Βρίσκεται σε ιδιαίτερα κοντινή απόσταση από τον Λευκό Πύργο και τα περισσότερα σημαντικά μνημεία, μουσεία και αξιοθέατα, την αγορά του κέντρου, το Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπως και από τα Λαδάδικα, μια γειτονιά γεμάτη μυρωδιές κι αισθήσεις.

Electra Hotels & Resorts: 50 χρόνια ιστορία -Φιλοξενία αγνή, ελληνική, με ζεστασιά [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Electra Hotels & Resorts: 50 χρόνια ιστορία -Φιλοξενία αγνή, ελληνική, με ζεστασιά [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Στο Electra Palace Thessaloniki, με τις πισίνες (εξωτερική και εσωτερική), το γυμναστήριο και το ολοκαίνουργιο spa, υπάρχει όμως και κάτι ακόμη που το καθιστά... προορισμό. Το υπέροχο εστιατόριο Orizontes Roof Garden στον τελευταίο του όροφο, το οποίο αποτελεί μια εμπειρία που αξίζει να ζήσετε: με πλούσιες επιλογές για πρωινό, γευστικότατα πιάτα για μεσημεριανό και βραδινό επηρεασμένα από τις πολιτιστικές παραδόσεις της πόλης, με ενδιαφέροντα cocktails και, φυσικά, με την μαγευτική θέα που εκτείνεται προς τον Όλυμπο, τη θάλασσα, τα τείχη της πόλης και το δάσος του Σέιχ Σου.

Electra Palace Rhodes

Είναι το ξενοδοχείο του ομίλου, που διατηρεί τις ίδιες αξίες με τα υπόλοιπα, αλλά έχει και τα δικά του χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Φυσικά, πρώτα από όλα το ότι βρίσκεται σε νησί. Και όχι σε όποιο και όποιο. Ένα από τα ομορφότερα της Μεσογείου, που φημίζεται για τη Μεσαιωνική ιστορία του και τις αμέτρητες πεταλούδες του. Τη Ρόδο! Επίσης, είναι ένα ξενοδοχείο το οποίο προσφέρει αμέτρητες δραστηριότητες. Από αυτά που μπαίνεις και βγαίνεις μια εβδομάδα, 10 μέρες γιατί πολύ απλά δεν σου δημιουργήθηκε η ανάγκη να βγεις από αυτό. Είχε τα πάντα, έζησες τα πάντα. Χαλάρωσες στην παραλία και την κεντρική πισίνα, έπαιξες τένις, βόλεϊ και μπάσκετ, ξεκουράστηκες στο ευρύχωρο και δροσερό σου δωμάτιο, διάβασες τα βιβλία που ανακάλυψες στο αναγνωστήριο του ξενοδοχείου, έκανες μαθήματα γιόγκα στον κήπο, σπα και μασάζ. Γευμάτισες και δείπνησες σε ένα από τα τέσσερα εστιατόρια και άλλα τόσα μπαρ του ξενοδοχείου.

Electra Hotels & Resorts: 50 χρόνια ιστορία -Φιλοξενία αγνή, ελληνική, με ζεστασιά [εικόνες] | iefimerida.gr 9

Είναι επίσης το ξενοδοχείο που θα λατρέψουν τα παιδιά. Εκτός από όλα τα άλλα θα απασχοληθούν δημιουργικά στο Kid's Club, θα παίξουν παιχνίδια και θα μάθουν νέα πράγματα, από αυτά που θα θυμούνται για πάντα.

Electra Hotels & Resorts: 50 χρόνια ιστορία -Φιλοξενία αγνή, ελληνική, με ζεστασιά [εικόνες] | iefimerida.gr 10
Electra Hotels & Resorts: 50 χρόνια ιστορία -Φιλοξενία αγνή, ελληνική, με ζεστασιά [εικόνες] | iefimerida.gr 11
Electra Hotels & Resorts: 50 χρόνια ιστορία -Φιλοξενία αγνή, ελληνική, με ζεστασιά [εικόνες] | iefimerida.gr 12

Οι ημερομηνίες σταθμός των Electra!

  • 1965: Electra Athens: Ανοίγει το πρώτο ξενοδοχείο Electra , στην οδό Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας. Από τότε και μέχρι σήμερα αποτελεί αγαπημένο ξενοδοχείο για επαγγελματικά και city break ταξίδια, κερδίζοντας πιστούς φίλους κάθε χρόνο!
  • 1969: Στηριζόμενη στην επιτυχία του Electra Athens, η οικογένεια των Electra διευρύνει τις δραστηριότητές της αναλαμβάνοντας την διοίκηση του Creta Beach Hotel & Bungalows στο Ηράκλειο της Κρήτης, η οποία ολοκληρώθηκε το 1995 μετά από 26 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας.
  • 1972: Electra Palace Thessaloniki: Ένα νέο ξενοδοχείο- στολίδι γεννιέται στη συμπρωτεύουσα. Όμορφο και επιβλητικό, με κλασική διακόσμηση και συγκλονιστική θέα, ανοίγει τις πόρτες του στη διάσημη πλατεία Αριστοτέλους, προκειμένου να φιλοξενήσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, προσφέροντας την εμπειρία της φιλοξενίας των Electra Hotels and Resorts και στους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης. Από τότε έχει γίνει αγαπημένο σημείο αναφοράς της πόλης της Θεσσαλονίκης και κατέχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των κατοίκων της πόλης. 
  • 1973: Electra Palace Athens: Το δεύτερο Electra στην Αθήνα ανοίγει τις πόρτες του. Με κλασική αρχιτεκτονική που δένει αρμονικά με τα πανέμορφα κτίρια της Πλάκας, κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις, με την εκλεπτυσμένη και άψογα εναρμονισμένη με τα υπόλοιπα κτίρια αισθητική του, αληθινό στολίδι στην ιστορική αυτή γειτονιά, ενώ οι πολυτελείς και πλούσιες παροχές του, η ασυναγώνιστη θέα προς την Ακρόπολη και η υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησή του τού χαρίζουν πιστούς φίλους. 
  • 1975: Electra Palace Rhodes Δέκα χρόνια μετά την ίδρυση του πρώτου ξενοδοχείου Electra, ένα θέρετρο προστίθεται στην οικογένεια: στη Ρόδο, έναν από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς της Ελλάδας, το Electra Palace Rhodes υποδέχεται τους πρώτους από τους πολλούς επισκέπτες του. Με ευρύχωρα δωμάτια, μεγάλους εξωτερικούς χώρους και, φυσικά, τη γνωστή φιλοξενία των ξενοδοχείων Electra Hotels and Resorts, γρήγορα γίνεται αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός για ταξιδιώτες από όλον τον κόσμο! 
  • 2016. Electra Metropolis. Νέο μέλος, με τις ίδιες αξίες και όραμα, σε ολοκαίνουργιο περιβάλλον που έχει ως στόχο να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες του μοντέρνου ταξιδιώτη.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ