Παιδικές δράσεις στο 6 D.O.G.S [εικόνες] - iefimerida.gr

Παιδικές δράσεις στο 6 D.O.G.S [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρία ακόμα χριστουγεννιάτικα καλλιτεχνικά εργαστήρια του Playroom γίνονται σήμερα, αύριο και μεθαύριο, στην αίθουσα project space του μπαρ-πολυχώρου 6.D.O.G.S. στο Μοναστηράκι.

Τα εργαστήρια του Playroom απευθύνονται σε καλλιτέχνες... ηλικίας 4-12 ετών. Video stop motion, γλυπτική, μουσική, κολλάζ και ζωγραφική θα πρωταγωνιστούν στα εργαστήρια και θα περιμένουν τους μικρούς φίλους να εκφραστούν και να μεγαλουργήσουν. O χώρος, ως άλλη επιφάνεια εικαστικής δημιουργίας, θα διαμορφώνεται ειδικά για το κάθε εργαστήριο. Οσο για τα καλλιτεχνικά παιχνίδια είναι- όπως πάντα- εμπνευσμένα από την ιστορία της τέχνης και τη σύγχρονη τέχνη.

Παιδικές δράσεις στο 6 D.O.G.S [εικόνες] | iefimerida.gr 0

26/12: Χριστουγεννιάτικος Σουρεαλισμός
Παρέα με τα παιδιά δημιουργούμε ομαδικά έργα πολύ μεγάλων διαστάσεων χρησιμοποιώντας προτζέκτορα ο οποίος προβάλει στον τοίχο εικόνες από διάσημα έργα τέχνης με θέμα τα παιχνίδια στο χιόνι, τις οικογενειακές γιορτές, τα γλυκά των Χριστουγέννων και άλλα πολλά. Τα παιδιά καλούνται να αποτυπώσουν στο χαρτί τις εικόνες που προβάλλονται, όμως οι εικόνες εναλλάσσονται σε ανύποπτο χρόνο και στο ομαδικό μας έργο δημιουργούνται περίεργες σουρεαλιστικές καταστάσεις που θα μας διασκεδάσουν. Για παιδιά 8-12 ετών.

Παιδικές δράσεις στο 6 D.O.G.S [εικόνες] | iefimerida.gr 1

27/12: Το σπίτι του Άγιου Βασίλη
«Αγγελία: Ο Άγιος Βασίλης αναζητάει αρχιτεκτονικό γραφείο που θα αναλάβει την ανακαίνιση του σπιτιού του». Ελάτε να φτιάξουμε μαζί μοναδικές μακέτες για το σπίτι του αγαπημένου μας Αγίου. Για παιδιά 7-12 ετών.

Παιδικές δράσεις στο 6 D.O.G.S [εικόνες] | iefimerida.gr 2

28/12: Το εργοστάσιο της φαντασίας
Ο χώρος μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο μπλοκ ζωγραφικής. Το πάτωμα, τα τζάμια, οι τοίχοι θα περιμένουν τους μικρούς καλλιτέχνες να τα γεμίσουν χρώματα. Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει από την παρέα μας το «Ζωντανό Γλυπτό» με το οποίο θα αποχαιρετήσουμε το 2015. Για παιδιά 4-9 ετών.

Παιδικές δράσεις στο 6 D.O.G.S [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Τα εργαστήρια, τόσο ως σύνολο όσο και αυτόνομα, προσκαλούν τα παιδιά να γίνουν ήρωες της ιστορίας της τέχνης, μέσα από τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μία εικαστική βιωματική αφήγηση. Όπως σημειώνει το Playroom: «Κύριος σκοπός των εργαστηρίων είναι τα παιδιά να πάρουν ερεθίσματα μέσα από το παιχνίδι και να αποκτήσουν μία πλέον δημιουργική αντίληψη και εμπειρία σχετικά με την τέχνη, τον κόσμο και τα μέσα έκφρασης. Η τέχνη κρύβεται παντού άλλωστε και περιμένει να τη ζωντανέψουμε με παιχνίδι, φαντασία και μοναδικές αφηγήσεις!»

Παιδικές δράσεις στο 6 D.O.G.S [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η εκδήλωση
Χρισουγεννιάτικα καλλιτεχνικά εργαστήρια για τα παιδιά, από το Playroom
6 D.O.G.S: Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3210510
Ημέρες: 26-28 Δεκεμβρίου 2015
Ώρα: 17.00
Διάρκεια: 80'
Συμμετοχή: 12 ευρώ το κάθε παιδί. Η κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη
Δηλώσεις συμμετοχής: playroomplayroom@gmail.com, subject: six dogs
Τηλέφωνα κρατήσεων: 6945 975965 και 6977 667344

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ