Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί τη νικήτρια των καλλιστείων στο Ιράκ [εικόνες] - iefimerida.gr

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί τη νικήτρια των καλλιστείων στο Ιράκ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η 20χρονη που κέρδισε τον πρώτο διαγωνισμό ομορφιάς που έγινε στο Ιράκ από το 1972 αποκάλυψε ότι δέχτηκε ένα απειλητικό τηλεφώνημα, στο οποίο την προειδοποιούσαν ότι αν δεν ενταχθεί στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους, κινδυνεύει να απαχθεί.

Η Shaymaa Qasim Abdelrahman έλαβε το τηλεφώνημα μετά τη στέψη της, που έγινε το Σάββατο.

Η 20χρονη που έχει καταγωγή από το Κιρκούκ δήλωσε ότι ναι μεν σοκαρίστηκε, αλλά τόνισε ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει παρά τα όποια εμπόδια.

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί τη νικήτρια των καλλιστείων στο Ιράκ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Θέλω να αποδείξω ότι η Ιρακινή γυναίκα έχει την δική της ύπαρξη στην κοινωνία, έχει δικαιώματα όπως οι άντρες. Δεν φοβάμαι τίποτα γιατί είμαι σίγουρη ότι αυτό που κάνω δεν είναι λάθος», δήλωσε στο NBC η νικήτρια του διαγωνισμού ομορφιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο οι διοργανωτές του διαγωνισμού ήρθαν αντιμέτωποι με θρησκευτικούς ηγέτες και αρχηγούς συντηρητικών φυλών οι οποίοι υποστήριζαν ότι τέτοιου είδους θεάματα είναι αντι-Ισλαμικά και απειλούν την δημόσια ηθική.

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί τη νικήτρια των καλλιστείων στο Ιράκ [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί τη νικήτρια των καλλιστείων στο Ιράκ [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Σύμφωνα με το Reuters μάλιστα τουλάχιστον δύο διαγωνιζόμενες απέσυραν την υποψηφιότητά τους έπειτα από απειλές που δέχθηκαν, ενώ το κομμάτι με τα μαγιό αντικαταστάθηκε με μία πιο σεμνή εμφάνιση ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις.

Η πρώτη και τελευταία φορά που το Ιράκ συμμετείχε σε κάποιο σημαντικό διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς ήταν στα Μις Υφήλιος το 1972 με την Wijdan Burhan al-Deen.

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί τη νικήτρια των καλλιστείων στο Ιράκ [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιράκ καλλιστεία ισλαμικό κράτος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ