Γυναίκες δισεκατομμυριούχοι από την Ασία -Εκρηκτική άνοδος πλούτου [εικόνες] - iefimerida.gr

Γυναίκες δισεκατομμυριούχοι από την Ασία -Εκρηκτική άνοδος πλούτου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως το 1995 οι γυναίκες με πολλά δις ήταν μόνο 22, σήμερα είναι 145. Μέσα σε δέκα χρόνια, ο αριθμός τους πολλαπλασιάστηκε επί 6,5, σύμφωνα με μελέτη της ελβετικής τράπεζας UBS.

Οι περισσότερες από αυτές τις γυναίκες με τα δις είναι από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά είναι πλέον όλο και περισσότερες και στην Ασία. Είναι επικεφαλής και ιδιοκτήτριες μεγάλων βιομηχανιών, κληρονόμοι οικογενειακών επιχειρήσεων ή χήρες που κληρονόμησαν τους βαθύπλουτους συζύγους τους.
Η άνοδος των Ασιατισσών έγινε κυριολεκτικά τα δέκα τελευταία χρόνια, αφού το 2005 ήταν 3 και το 2014 ήταν 25. Η αύξηση είναι πολύ πιο σημαντική από ό,τι στην Ευρώπη (όπου ο αριθμός πέρασε από τις 21 στις 57) ή από ό,τι στις ΗΠΑ (από 37 είναι σήμερα 63). Οι Ασιάτισσες εκπροσωπούν σήμερα το 1/5 των πλουσιότερων γυναικών του κόσμου. Είναι πιο νέες από τις υπόλοιπες και είναι κυρίως αυτοδίδακτες.

Lee Seo Hyun

Γυναίκες δισεκατομμυριούχοι από την Ασία -Εκρηκτική άνοδος πλούτου [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Εκτιμώμενη περιουσία 2 δισ. δολάρια
Είναι η κόρη του προέδρου της μάρκας Samsung και έχει μια δική της αυτοκρατορία. Σε ηλικία 45 ετών η Νοτιο-Κορεάτισσα είναι πρόεδρος της Cheil Industries, μιας επιχείρησης που συνδέτεαι με την διάσημη μάρκα τηλεφώνων και η οποία αρχικά παρήγαγε υφάσματα. Από το 1980 και μετά, η φίρμα εξαπλώθηκε και σε άλλους τομείς όπως η μόδα, η χημεία και τα ηλεκτρονικά.

Pansy Ho

Γυναίκες δισεκατομμυριούχοι από την Ασία -Εκρηκτική άνοδος πλούτου [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Εκτιμώμενη περιουσία 3,6 δις δολάρια

Η Pansy Ho είναι και επίσημα η πιο πλούσια γυναίκα του Χονγκ Κονγκ. Οφείλει την περιουσία της στον πατέρα της, Stanley Ho, βιομήχανο και επιχειρηματία που έχτισε μια πραγματική αυτοκρατορία με καζίνο, ξενοδοχεία και αεροπορικές εταιρείες. Η Pansy Ho πολλές από αυτές τις εταιρείες και πολλά fund.

Savitri Jindal

Γυναίκες δισεκατομμυριούχοι από την Ασία -Εκρηκτική άνοδος πλούτου [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Εκτιμώμενη περιουσία 4,2 δις δολάρια
Μετά τον θάνατο του συζύγου της το 2005, η Savitri Jindal, μητέρα 9 παιδιών, ηλικίας 65 ετών, παίρνει τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης. Αρχικά κατασκεύαζε μεταλλικούς σωλήνες η εταιρεία της Jindal Group αλλά επεκτάθηκε σε τομείς όπως η παραγωγή ταινιών και η φωτογραφία. Το όνομά της συγκαταλέγεται στα αφιερώματα του Forbes, και βρίσκεται ανάμεσα στις πλουσιότερες γυναίκες της Ινδίας.

Vivien Chen

Γυναίκες δισεκατομμυριούχοι από την Ασία -Εκρηκτική άνοδος πλούτου [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Εκτιμώμενη περιουσία 4,8 δις δολάρια
Το 2009 η Vivien Chen πήρε τα ηνία της Nan Fung Group, ένα σύνολο εταιρειών ακινήτων στο Χονγκ Κονγκ. Η φίρμα ιδρύθηκε το 1954 από τον πατέρα της Chen Din Hwa, αλλά παρήγαγε και υφάσματα. Πρόσφατα η Nan Fung Group γνωστοποίησε ότι θα ξαναδραστηριοποιηθεί σε αυτό τον τομέα.


Wu Yajun

Γυναίκες δισεκατομμυριούχοι από την Ασία -Εκρηκτική άνοδος πλούτου [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Εκτιμώμενη περιουσία 3,8 δις δολάρια
Είναι μια από τις δύο πρώην δημοσιογράφους της Κίνας που βρίσκονται στις λίστες των πλουσίων του περιοδικού Forbes. Η Wu Yajun εδώ και χρόνια εγκατέλειψε την πένα για να γίνει διαχειρίστρια ακινήτων. Είναι συνιδιοκτήτρια του Longfor Properties, μιας επιχείρησης που κατασκευάζει πολυτελείς κατοικίες οι οποίες δεν διατίθενται προς πώληση αλλά προς ενοικίαση.

Yoshiko Mori

Γυναίκες δισεκατομμυριούχοι από την Ασία -Εκρηκτική άνοδος πλούτου [εικόνες] | iefimerida.gr 5


Εκτιμώμενη περιουσία 2,5 δις δολάρια
Σε ηλικία 75 ετών, η Yoshiko Mori είναι η χήρα του δισεκατομμυριούχου Minoru Mori, επιχειρηματία στον τομέα των ακινήτων ο οποίος απεβίωσε το 2012. Η Yoshiko εκτός από την Mori Building κληρονόμησε και άλλη περιουσία, ειδικότερα ένα διαμέρισμα και ένα γραφείο στο Shanghai World Financial Center, το ψηλότερο κτίριο του κόσμου. Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, η Mori Building διεκδικεί να αναλάβει την ανακαίνιση του κέντρου του Τόκυο.

Zhang Xin

Γυναίκες δισεκατομμυριούχοι από την Ασία -Εκρηκτική άνοδος πλούτου [εικόνες] | iefimerida.gr 6


Εκτιμώμενη περιουσία 2,7 δις δολάρια
Σε ηλικία 50 ετών, η Zhang Xin και ο σύζυγός της Pan Shiyi είναι επικεφαλής της Soho China, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης ακινήτων της Κίνας. Η βάση τους είναι κυρίως η Σανγκάη και το Πεκίνο ενώ το ζευγάρι έγινε διάσημο γιατί προσλαμβάνει γνωστούς αρχιτέκτονες από όλες τις χώρες για να χτίσει.

Chan Laiwa

Γυναίκες δισεκατομμυριούχοι από την Ασία -Εκρηκτική άνοδος πλούτου [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Εκτιμώμενη περιουσία 7 δις δολάρια
Σε ηλικία 74 ετών, η Chan Laiwa είναι επικεφαλής του Fu Wah International Group, το οποίο διαχειρίζεται ακίνητα. Το πιο τρελό σχέδιο που έχουν αναδείξει ως σήμερα είναι να μεγαλώσουν το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Wellington στη Νέα Ζηλανδία και να κατασκευάσουν μια υδρογέφυρα ως το Πεκίνο.

Chu Lam Yiu

Γυναίκες δισεκατομμυριούχοι από την Ασία -Εκρηκτική άνοδος πλούτου [εικόνες] | iefimerida.gr 8


Εκτιμώμενη περιουσία 1,67 δις δολάρια
Σε ηλικία 46 ετών, η Chu Lam Yiu είναι επικεφαλής της Huabao International Holdings, της μεγαλύτερης βιομηχανίας αρωμάτων της Κίνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γυναίκες δισεκατομμυριούχοι Ασία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ