Πέθανε η Μαντάμ Claude -Η πιο διάσημη ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής [εικόνες] - iefimerida.gr

Πέθανε η Μαντάμ Claude -Η πιο διάσημη ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πραγματικό της όνομα ήταν Fernande Grudet και κυριάρχησε στο πιο διάσημο κύκλωμα πορνείας της Ευρώπης στις δεκαετίες του 1960 και του 1970. Πέθανε στη Νίκαια, σε ηλικία 92 ετών, η «Madame Claude».

Εγινε τόσο διάσημη που το όνομά της μπήκε στο καθημερινό λεξιλόγιο και σημαίνει τον υπεύθυνο ενός κυκλώματος πορνείας. Πέθανε απομονωμένη και μόνη, έγκλειστη σε ένα μικρό διαμέρισμα στη Νίκαια και ζούσε με μια μικρή σύνταξη.

Πέθανε η Μαντάμ Claude -Η πιο διάσημη ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η Madame Claude έλεγε για τον εαυτό της ότι έκανε «το βίτσιο να είναι όμορφο». Το κύκλωμά της, στο οποίο πέρασαν πάνω από 500 νεαρές γυναίκες -μανεκέν, ηθοποιοί και τραγουδίστριες βρίσκονταν ανάμεσά τους- είχε ως πελάτες διάσημους πολιτικούς της εποχής, τραπεζίτες, εκδότες, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες. Σε είκοσι κοπέλες που εμφανίζονταν για να πιάσουν δουλειά, εκείνη κρατούσε μόνο τη μία, την καλύτερη, η οποία έπρεπε να συνδιάζει ομορφιά, εξυπνάδα και «κρεβάτι», σύμφωνα με τον ορισμό της ίδιας της Μαντάμ.

Το γαλλικό περιοδικό Le Point, το οποίο έχει αφιέρωμα στη Μαντάμ Κλοντ με αφορμή τον θάνατό της, αναφέρει ότι από τα σαλόνια της πέρασαν ο Τζον Κένεντι, ο σάχης του Ιράν, ο Τζιοβάνι Ανιέλι. Ποτέ η Μαντάμ δεν αποκάλυψε κανένα γαλλικό όνομα από τους πελάτες της.

Αριστερά, η είσοδος του «σπιτιού» της Μαντάμ Κλοντ, στο Παρίσι. Δεξιά, η ίδια, σε ηλικία 72 ετών.

Πέθανε η Μαντάμ Claude -Η πιο διάσημη ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Εξορία το 1977
Λέγεται ότι η Μαντάμ Κλοντ συνεργάστηκε με τις μυστικές υπηρεσίες και αποκάλυπτε μυστικά που οι πελάτες είχαν μοιραστεί στο μαξιλάρι. Χάρη σε αυτό η ίδια δεν είχε ποτέ ιστορίες με την αστυνομία ως το 1974, όταν Πρόεδρος της Γαλλίας εξελέγη ο Ζισκάρ ντ' Εστέν. Η Μαντάμ Κλοντ κυνηγήθηκε τότε από τις φορολογικές υπηρεσίες και αναγκάστηκε να εξοριστεί στις ΗΠΑ. Εκεί δημιούργησε αμέσως ένα νέο κύκλωμα call girls. Αλλά συνελήφθη το 1992 για φορολογικά παραπτώματα και μπήκε φυλακή στο Fleury-Mérogis, στη Γαλλία. Καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση και βαρύ πρόστιμο. Τότε ήταν που έδωσε μεγάλες συνεντεύξεις σε γαλλικά περιοδικά και έγραψε τα απομνημονεύματά της.

Πέθανε η Μαντάμ Claude -Η πιο διάσημη ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Πέθανε η Μαντάμ Claude -Η πιο διάσημη ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Από τότε η Μαντάμ Κλοντ έπεσε σε λήθη. Ξαναβγήκε στην επιφάνεια το 2010, όταν μια τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού France 2 της έκανε ένα συναρπαστικό αφιέρωμα, με τίτλο «Μια ημέρα, μια μοίρα». Στο αφιέρωμα αποκαλύφθηκε ότι η Μαντάμ Κλοντ επινόησε γεγονότα, επινόησε ότι είχε οικογένεια και τρία αδέλφια (που δεν είχε), καθώς και έναν πατέρα μηχανικό (ήταν εργάτης). Η Μαντάμ Κλοντ έλεγε μάλιστα στα απομνημονεύματά της ότι στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είχε μεταφερθεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

«Ηταν απίστευτα κυνικός ο τρόπος που έβλεπε τη σχέση ανδρών και γυναικών. Για εκείνη οι άνδρες εκπροσωπούσαν μόνο το πορτοφόλι. Πίσω από τα λεγόμενά της υπήρχαν κρυφές πληγές», είχε δηλώσει στο αφιέρωμα η ηθοποιός Φρανσουάζ Φαμπιάν, η οποία υποδύθηκε τον ρόλο της Μαντάμ Κλοντ στην ταινία του Just Jaeckin.

Πέθανε η Μαντάμ Claude -Η πιο διάσημη ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μαντάμ Κλοντ πέθανε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ