H Frontex απομακρύνει τους αξιωματικούς της από το κέντρο καταγραφής προσφύγων στη Χίο -Εντόπισε ίχνη αμιάντου - iefimerida.gr

H Frontex απομακρύνει τους αξιωματικούς της από το κέντρο καταγραφής προσφύγων στη Χίο -Εντόπισε ίχνη αμιάντου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε διακοπή της εργασίας των 32 αξιωματικών της στο νησί της Χίου ανακοίνωσε η Frontex, καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ανησυχεί ότι θα μολυνθούν από τον αμίαντο στο κτίριο όπου στεγάζεται το κέντρο καταγραφής μεταναστών στα Ταμπάκικα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού, εντοπίστηκαν ίχνη αμιάντου στην οροφή του παλαιού εργοστασίου που επελέγη για να στεγαστεί το κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης.

«Λόγω ανησυχίας για πιθανή μόλυνση οι ειδικοί της ταυτοποίησης καθώς και οι μεταφραστές που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή δεν θα συνεχίσουν να εργάζονται εκεί» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Frontex.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Frontex δήλωσε: «Η Frontex είναι υπεύθυνη για την υγεία και την ασφάλεια των αξιωματικών που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να εργάζονται για πολλές ώρες καθημερινά στο συγκεκριμένο κέντρο καταγραφής στην Χίο μέχρι να πάρουμε διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει κίνδυνος πιθανής μόλυνσης από αμίαντο».

«Η Frontex είναι έτοιμη να ξεκινήσει εκ νέου τις διαδικασίες καταγραφής μόλις τοποθετηθούμε σε κατάλληλες εγκαταστάσεις ή μόλις οι έλεγχοι δείξουν ότι ο αέρας μέσα στις παρούσες εγκαταστάσεις δεν είναι μολυσμένος» πρόσθεσε διευθυντής της Frontex.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Frontex Χίος αμίαντος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ