Βέλγιο: Αφεθηκαν ελεύθεροι οι 5 ύποπτοι για τις επιθέσεις στο Παρίσι - iefimerida.gr

Βέλγιο: Αφεθηκαν ελεύθεροι οι 5 ύποπτοι για τις επιθέσεις στο Παρίσι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η βελγική εισαγγελία ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Δευτέρας (21/12) ότι αφέθηκαν ελεύθεροι και οι πέντε ύποπτοι που είχαν συλληφθεί την Κυριακή (20/12) και τη Δευτέρα (21/12), μετά από επιδρομές της αστυνομίας σε σπίτια και σε συνοικίες των Βρυξελλών, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγουν οι βελγικές αρχές για τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν τον Νοέμβριο στο Παρίσι, που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

Η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε κατοικίες στις Βρυξέλλες το βράδυ της Κυριακής σε ένα κτίριο κοντά στη μοδάτη συνοικία Ντανσάερτ των κεντρικών Βρυξελλών συλλαμβάνοντας δύο αδέλφια και έναν φίλο τους.

Τη Δευτέρα και συνέλαβε πέντε ανθρώπους για να τους ανακρίνει στο πλαίσιο της έρευνας που συνδέεται με τις επιθέσεις τζιχαντιστών τον Νοέμβριο στο Παρίσι κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι, ανέφεραν εισαγγελείς.

«Μία εκτενής ανάλυση των αρχείων τηλεφωνικών κλήσεων ήταν η βάση για αυτή την κατ΄οίκον έρευνα» ανέφεραν σε δήλωσή τους οι εισαγγελείς.

Άλλη μια έφοδος πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην περιοχή Λάεκεν των Βρυξελλών, βόρεια της πόλης, όπου συνελήφθησαν άλλοι δύο άνθρωποι.

Οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστή ο οποίος θα αποφασίσει αν θα προφυλακιστούν ή όχι, πρόσθεσαν.

«Όσον αφορά τα αποτελέσματα των εφόδων δεν θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν βρέθηκαν εκρηκτικά ή όπλα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, το επίκεντρο της έρευνας στράφηκε στο Βέλγιο, όπου έχουν γίνει πολλές συλλήψεις υπόπτων για παροχή βοήθειας στους δράστες.

Ο φυγάς Σαλάχ Αμπντεσλάμ, βέλγος υπήκοος, ο οποίος φέρεται ότι είχε άμεση εμπλοκή στις επιθέσεις του Παρισιού, παραμένει άφαντος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βέλγιο Παρίσι συλλήψεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ