Για το αρχείο οδεύει η δικογραφία για τη στάση των τηλεοπτικών σταθμών πριν το δημοψήφισμα - iefimerida.gr

Για το αρχείο οδεύει η δικογραφία για τη στάση των τηλεοπτικών σταθμών πριν το δημοψήφισμα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο αρχείο οδηγείται η δικογραφία για τις καταγγελίες που αφορούσαν τη στάση τηλεοπτικών σταθμών και άλλων μέσων ενημέρωσης στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για το δημοψήφισμα.

Ο εισαγγελέας Κ. Δεληδήμος, που διενήργησε προκαταρκτική εξέταση με αντικείμενο το ενδεχόμενο διάπραξης αδικήματος όπως αυτό που αφορά "παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας", κρίνει πως ο φάκελος πρέπει να αρχειοθετηθει, καθώς οποιαδήποτε άλλη ποινική ενέργεια θα συνιστούσε παρέμβαση στην ανεξάρτητη λειτουργία του Τύπου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός εξέτασε μάρτυρες και αξιολόγησε το υλικό της δικογραφίας και κρίνει τελικά πως «οποιαδήποτε παρέμβαση στην ενημέρωση θα συνιστούσε παραβίαση των άρθρων 2, 5 και 14 του Συντάγματος (περί προσωπικής ελευθερίας και ελευθερίας του Τύπου, κ.λπ.) καθώς και του άρθρου 10 της ΕΣΔΑ».

Η δικογραφία διαβιβάζεται στο Εφετείο, όπου ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών θα αποφανθεί αν θα συναινέσει στη γνώμη του συναδέλφου του, και θα κρίνει αν τελικώς η υπόθεση πρέπει ή όχι να τεθεί στο αρχείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ